В опит за съберат повече приходи в хазната, данъчни инспектори

...
В опит за съберат повече приходи в хазната, данъчни инспектори
Коментари Харесай

Данъчните тръгнаха по търговските обекти на лов за нарушители

В опит за съберат повече доходи в хазната, данъчни инспектори потеглиха на инспекции по комерсиалните обекти.

Пет от седем тествани търговци в столичния стоков базар " Илиянци " се оказаха извършители, след днешна инспекция на Националната организация за приходите.

В началото на акцията чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали комерсиалните обекти дали прецизно регистрират приходите и издават касови бележки. Данъчните инспектори са създали контролни покупки по способа " скришен клиент ". Три от откритите нарушавания са точно неиздаване на фискален бон, а други две - разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата.

“Предвиждаме инспекциите да продължат в цялата страна. Целта е насърчаването на доброволното съблюдаване на данъчните условия от страна на търговците. Това е и метод да предпазим жителите от неточните лица. Издаването и приемането на касов бон е обвързване на двете страни в една договорка “, сподели шефът на Главна дирекция „ Фискален надзор “ на Национална агенция за приходите Емил Беков.

От Национална агенция за приходите припомнят, че право и обвързване на клиентите е да потърсят своя касов бон, който удостоверява заплащането им в брой или по банков път. Потребителите могат да ревизират фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на Национална агенция за приходите, като употребяват мобилното приложение на приходната организация - NRA Mobile, налично за и устройства, напомнят данъчните.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, жителите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР