В опит да стимулира икономиката на страната, през 2016 г.

...
В опит да стимулира икономиката на страната, през 2016 г.
Коментари Харесай

Япония повиши лихвите за първи път от 17 години

В опит да подтиква стопанската система на страната, през 2016 година банката даже смъкна лихвите под нулата, въвеждайки така наречен „ негативна рента ”, напомня Военновъздушни сили. Подобна мярка започнаха още няколко страни, в това число Швейцария и Дания по време на пандемията. Когато сходни лихви са в деяние, хората би трябвало да заплащат, с цел да подават приходите си в банка. Вместо това, негативната рента цели да ги насърчи да харчат парите си, подкрепяйки по този метод стопанската система.

След актуалното решение за увеличение на лихвите в Страната на изгряващото слънце, може да се каже, че към този момент няма страни с негативни лихви. Очакванията, че BOJ най-сетне ще увеличи лихвите, нарастват от април предходната година. Последните публични данни демонстрират, че макар забавения ритъм на повишаване на цените, през януари главната потребителска инфлация в Япония се задържà на задачата на BOJ от 2%.

Решението най-сетне да се покачат лихвите зависи от готовността на огромните корпорации в страната да усилят заплатите на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР