В опит да се ограничи рязкото увеличение на случаите на

...
В опит да се ограничи рязкото увеличение на случаите на
Коментари Харесай

Коледата във Франция - невъзможна

В опит да се ограничи внезапното нарастване на случаите на Covid-19 Франция вкара нови ограничаващи ограничения тъкмо преди Коледа. Нощните клубове ще бъдат затворени от този уикенд в продължение на 4 седмици. За влизането на коледните базари ще се желаят зелени документи, както и за консумация на храна навън. Връщат се и маските на открито тук-там, където се събират повече хора - като концерти или други празненства. Мярката е ориентирана изключително към младежите, сподели френският министър председател Жан Кастекс като разясни, че страната се изправя пред пета коронавирус вълна, а болничните кревати се запълват бързо с новозаразени случаи от ковид.

Работодателите бяха призовани да обезпечат условия за работа от къщи, а в учебните заведения се желае по-строга обществена отдалеченост като маските стават наложителни и за дребните деца в клас.
Ваксина против ковид към този момент ще се предлага и на децата в групата от 5 до 12 години.

Въпреки това Франция към момента се въздържа да вкара нов локдаун или вечерен час.

Англия

От през днешния ден във Англия всички пътуващи за страната ще би трябвало да си създадат тест преди тръгване, без значение дали имат зелен документ. Пътниците ще би трябвало да показват негативен PCR или антигенен тест, без значение какъв е имунизационният им статус. Тестът би трябвало да бъде изработен не по-рано от 48 часа преди тръгване. Изискването е в действие и за деца над 12 години.

Пътуващите ще би трябвало и да резервират авансово PCR тест, който да бъде изработен на втория ден от идването им.

Норвегия

Норвегия от през днешния ден ще вкарва спомагателни ограничавания против разпространяването на ковид. Очаква се още тази седмица чешкото държавно управление да издаде заповед за наложителна имунизация против ковид за всички жители на възраст над 60 година, за работещите в лечебни заведения и домове за възрастни хора, както и за служителите на реда, военните и още някои специалности. На отказалите да се имунизират ще им бъде отхвърлен достъп до работните места. Очаква с заповетта да влезе в действие от март 2022 г.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР