В Окръжна прокуратура – Кюстендил е постъпила Европейска заповед за

...
В Окръжна прокуратура – Кюстендил е постъпила Европейска заповед за
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Кюстендил изпълнява три европейски заповеди за арест, постъпили от съдебните власти в Гърция, Чехия и Македония

В Окръжна прокуратура – Кюстендил е постъпила Европейска заповед за арест, издадена от апелативен прокурор при прокуратура в гр. Атина, по отношение на български жител, с двойно поданство, против който се води наказателно произвеждане за четири закононарушения.

Той е упрекнат за присъединяване в незаконна група, машинация, подправяне с приложимост на документи, осъществено в съучастничество като продължавано закононарушение и сдобиване и обработка на персонални документи, за приемане на персонална полза. По Наказателния кодекс на Гърция за тези закононарушения се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период до 10 години. На съображение правосъдно решение на Окръжен съд – Кюстендил е позволено неотложно предаване на лицето на гръцките управляващи.

Освен този случай с международно-правна специфичност, по искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил е позволено осъществяване на Европейска заповед за арест, издадена от Градския съд в гр. Прага по отношение на македонски жител, арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево на излизане от България. Той е бил наказан за две закононарушения по Наказателния кодекс на Чехия, квалифицирани като изключително тежки закононарушения - понижаване на данъчни доходи, такси и други наложителни данъци и нарушение на правата по отношение на предпазена марка и други обозначения. Осъденият за тези действия чужденец следва да изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от шест години и шест месеца. Постановено е предаването му управляващите в Чехия.

В Окръжна прокуратура – Кюстендил са постъпили материали от Върховна касационна прокуратура и Гранично полицейско ръководство – Гюешево, касаещи албански жител, търсен по отношение на влезнала в действие присъда на Основен съд – гр. Тетово за въоръжен обир. Наказанието, което той следва да изтърпи, е петнадесет години отнемане от независимост. Съдебните управляващи на Македония, посредством Интерпол-Скопие, са поискали краткотрайното задържане на наказания. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, до осъществяване на производството по екстрадицията, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР