В огромна заблуда сте, ако си мислите, че няма как

...
В огромна заблуда сте, ако си мислите, че няма как
Коментари Харесай

Отваряйте си очите на четири при покупката на мед

В голяма илюзия сте, в случай че си мислите, че няма по какъв начин да ви излъжат и трайността на меда няма значение. Оказва се, че по пазари и магазини се пробутват скъпи буркани с мед, на които на всичкото от горната страна им е изминал срокът на валидност. С порочната процедура се сблъскват освен недогледали купувачи, които разчитат да си купят същински лековит артикул от сергиите по пазарите, само че и тези, които взимат от частници по сделка.

 

В хладното време и разгара на вирусните офанзиви, хората най-често прибягват до меда поради скъпите му свойства. Тук е моментът обаче да отбележим, че такива свойства има единствено натуралният артикул, а друг, с който търговците са злоупотребили.

„ Договорихме се с пчелари да вземем десетина буркана мед. Продадоха ни броката за 15 лева с уверението, че ето това е същински мед с високо качество. Когато отворихме кашона у дома, видяхме, че някои от бурканите са с овехтели етикети и срокът на валидност е изминал преди година и повече “, изреваха подведени от производителите купувачи.

 

Хората, вкусили мед с изминал период на валидност установяват, че усетът му не е по никакъв начин добър и е изгубил сладостта си, а евентуално и потребните му свойства, са доста занижени.

След като към този момент сте наясно с тези елементи, би било добре да оглеждате деликатно бурканите мед, които купувате и не мислете, че може да стои в буркана с години, без да промени състава си. Най-вече би трябвало да сте изключително деликатни от кого купувате при положение, че взимате пчелния артикул от частни производители.

Инфо: Уикенд

Тагове: мед пчелари производители търговци частници клиенти измама срок на годност пчелни продукти
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР