В очакване на събитията покрай европредседателството, държавата започна засилени проверки

...
В очакване на събитията покрай европредседателството, държавата започна засилени проверки
Коментари Харесай

Засилен контрол за нерегламентираните таксита

В очакване на събитията около европредседателството, страната стартира засилени инспекции против нерегламентирания транспорт, съобщи Нова телевизия.

В хода на акцията бяха открити извършители, които причакваха посетители на столицата на летището. Оказа се, че един от самозваните превозвачи няма и шофьорска брошура. Властите предизвестяват, че този превоз е рисков за пасажерите.

За да не попаднат делегатите за европредседателството в този капан, контролът ще е засилен в идващите месеци. Освен това за гостите ще има обезпечени електрически автомобили с водачи.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, Йонко Иванов съобщи, че сходни акции е трябвало да се проведат няколко пъти от началото на годината, с цел да се пресече тази нелоялна комерсиална процедура.

Той акцентира, че тези практики би трябвало да се криминализират, както в Закона за придвижването по пътищата, по този начин и в другите закони. Според него гостите на София ще бъдат доста улеснени, в случай че получават информация за легалните таксита и транспорти още в самолетите. Какви други ограничения могат да се вземат против противозаконните транспорти вижте във видеото.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР