В очакване на есенните валежи във Варна върху дъждовните шахти

...
В очакване на есенните валежи във Варна върху дъждовните шахти
Коментари Харесай

Във Варна поставят улични шахти със заключващи устройства, за да спрат кражбите, проблемите обаче остават

В очакване на есенните превалявания във Варна върху дъждовните шахти поставят решетки, които не могат да бъдат откраднати. Решението на общината е взето след голям брой сигнали за изчезнали капаци. Проблемите обаче остават.

8000 отводнителни шахти за дъждовна вода има във Варна. Те са разпределени отмерено в жилищните региони, а почистването им два пъти в годината коства 600 000 лв.. Въпреки това на улица “Поп Харитон ”, в необятния варненски център да вземем за пример, шахтата наподобява по този начин след всеки дъжд.

Проблем остава и кражбата на металните решетки. Затова на местата, на които тече ремонт, се слагат решетки със заключващи устройства. Целта - да се понижи шансът за наводнения, изключително в невралгичните точки.

Тихомир Тимов, шеф отдел “Общинска инфраструктура ” в Община Варна: Най-критичните места са най-ниските точки на града. Това е главно към жп гара Варна. Редовно се ревизират шахтите, почистват се.

Замърсяването също е измежду основните аргументи шахтите да се запушват. Затова от общината припомнят, че битовите боклуци би трябвало да се изхвърля в кофите за отпадък, а не към тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР