В общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ в Пловдив

...
В общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ в Пловдив
Коментари Харесай

Сладки и добри, но без дом: Запознайте се кученцата от пловдивския приют „Приятел завинаги”

В общинския подслон за безстопанствени кучета „ Приятел вечно “ в Пловдив потенциал е напълно напълнен. Това е историята на някои от неодомошените животни, които чакат да намерят своето ново семейство,което да ги подари с доста обич и грижи. Всички кучета са кастрирани и се предават на осиновителите с паспорт и чип.

Запознайте се с Конго . Той е междинен на растеж с черно-кафява четина. Характерът му е спокоен. Конго е доста гальовно кученце и чака своя нов собственик да му даде обич.



Това е красивата Мимоза .Тя е междинна на растеж и козинката й е светлокафява.Кротка е и срамежлива, не прави проблеми и може да ви бъде страховит другар. Доста време лишава да се завоюва доверието и,но към този момент е подготвена да завладее нечие сърце.Мимоза е от смесена порода.



Това е Дончо . Той е с малък растеж и сиво-кафява козинка. По темперамент е мирен и не основава проблеми. Бил е нечий любим, преди да се изгуби и попадне в приюта. Дончо е сериозна,самостоятелна персона и самичък взема решение дали да ви се довери.



Това е Брауни .Висок и дългокрак, леко срамежлив. Той е светлокафяв със сериозен и леден взор, само че доста мирен по темперамент. В приюта е от 23.03.2018.



Запознайте се с Тото , само че в приюта го назовават по прякор Топчо . Той е наедрял по телосложение и е напълно черен, само че със бяло коремче, което го прави още по-сладък.Кучето е доста игриво и мъдро. С къса опашка. Държи се доста добре с останалите кучета. Породата му е смесена.



Представяме и красивата Рая . Едра на растеж със сиво-кафява четина.Тя е млада, на не повече от година и половина. Много е обществена, с красиви разноцветни очи, които могат да завоюват сърцето ти още като я видиш.



Инициатива с апел към хората започнаха и 3 футболни клубове от Пловдив. Те застанаха зад идеята „ Доброто продължава “ и приканиха всеки, който може да осинови кученце от пловдивския общински подслон, да го направи.

Д-р Веселин Бекирски, шеф на Общински подслон –Пловдив „ Приятел вечно “ описа пред Traffic news по какъв начин се е родила концепцията за идеята „ Доброто продължава”:

„ Идеята пристигна инцидентно.Вдъхнових се от един клип на футболистите от румънския гранд Динамо (Букурещ), които се сплотиха зад благородната идея за поощряване осиновяването на домашни любимци от общинските приюти. Това желаех да стане факт и в Пловдив. Така ние от приюта говорихме с 3-ма футболни тимове от Пловдив- „ Ботев”, „ Локомотив” и „ Марица”.



Те са дали единодушието си да спомагат на приюта, като при началото на футболен мач капитаните на тимовете излизаха на терена с две кученца. Благотворителността стартира с мача сред „ Ботев” Пловдив и „ Лудогорец”. Двамата капитани Тодор Неделев и Кирил Десподов демонстрираха четириногите на публиката,за да може да допрян хората и те да осиновяват отсега нататък.



„ За всеки един мач на тимовете водихме разнообразни кученца. Не ги повтаряхме.Бяхме избрали 6 хубавци, от които 5 към този момент са осиновени. С Ботев се надявам да продължим работа, а Лудогорец бяха помолени от нас да продължат тази самодейност като се свържат с разградския приют”.

Така останалите 2 пловдивски тима продължиха самодейността за осиновяване в идващите мачове.

Всеки, който има предпочитание да осинови някое от кученцата или просто да се запознае от близко с някое от тях, може да го направи . Вратите на приюта са всекидневно отворени, а часовете, в които можете да го посетите през делничните дни са от 09:00 до 15:00 часа, а през уикенда от 09:00 до 14:00.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР