В община Ямбол предстои да бъде приета нова наредба свързана

...
В община Ямбол предстои да бъде приета нова наредба свързана
Коментари Харесай

В Ямбол ще конфискуват и коня, и каруцата ако животното няма светлоотразители

В община Ямбол следва да бъде призната нова разпоредба обвързвана с правилник за придвижването на каруци по пътищата . Забранява се напредването на каруци отвън избраните със заповед от кмета на Община Ямбол направления.

Предвижда се и възбрана за пресичането на централната градска част и централните пътни артерии от каруци. Задължително е слагането на престилка на животните, с цел да се пази градът чист. Проектът планува възбрана за придвижване на транспортните средства с животинска двигателна сила от 1 април до 31 август, в часовете от 21:00 часа до 07:00 часа, а от 1 септември до 31 март - в часовете от 19:00 часа до 08:00 часа.

Според проектонаредбата животното би трябвало да има два жълти светлоотразителя начело и два червени светлоотразителя откъм гърба . Те би трябвало да са ситуирани симетрично от двете страни на транспортното средство и да се поддържат постоянно чисти, забележими, контролирани и в редовност. При придвижване през нощта и при понижена видимост на задната лява страна на транспортното средство се слага фенер , излъчващ добре различима светлина.

Задължително е каруците да са обозначени с регистрационна табела, която да се поддържа чиста и да не се закрива по какъвто и да било метод. Тя би трябвало да бъде от ламарина със светлоотразително фолио или друго трайно покритие и с правоъгълна форма и размери: дължина - 33 см, широчина 15 см, главният цвят на фона е бял, а на буквите - черен.

Всеки лидер на транспортно средство с животинска двигателна сила би трябвало да е на възраст не по-малка от 16 години и да носи със себе си : регистрационен ваучър на ППС и паспорт на еднокопитното животно, публикуван по реда на Закона за ветеринарно-медицинската активност. Водачът би трябвало да бъде облечен със светлоотразителна жилетка.

При инспекция и установено нарушаване и отвод за възнаграждение на санкцията от страна на притежателя животното се задържа от органите на реда . След неплащането ѝ в избран интервал то се конфискува в интерес на Община Ямбол.

Същата ще бъде процедурата, в случай че бъде арестувано ППС с животинска двигателна сила, което се употребява за нерегламентирано изхвърляне на битови или строителни боклуци.

В момента се задържат единствено каруците без животните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР