В община Сливен е обявена грипна епидемия. Това обяви директорът

...
В община Сливен е обявена грипна епидемия. Това обяви директорът
Коментари Харесай

И Сливен обяви грипна епидемия

В община Сливен е оповестена грипна зараза. Това разгласи шефът на РЗИ - Сливен доктор Петя Балулова в писмо до регионалния шеф Чавдар Божурски, оповестиха от Областна администрация - Сливен. Основание за оповестяване на епидемията е нарасналата заболяемост от остри респираторни болести и грип през миналата седмица спрямо миналата.
Със заповед на доктор Балулова от 29 януари 2018 година са разпоредени противоепидемични ограничения на ръководителите на лечебните и обществените заведения, началника на РУО и кмета на Общината. Сред разпоредените ограничения е при потребност да бъде уголемен легловия потенциал на отделенията по инфекциозни заболявания, детски заболявания, пулмология и фтизиатрия в регионалната болница за сметка на други отделения, в лечебните заведения да не се позволяват на работа болни лица от личния състав.
Прекратяват се плановите интервенции и свижданията, преустановяват се плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации. В учебните заведения стопират краткотрайно всеобщите мероприятия, а при неявяване на повече от 30 % от учениците заради заболяване от грип и остри респираторни болести шефовете се задължават навреме да осведомят началника на РУО. В детските заведения на територията на общината личният състав наложително би трябвало да изтолзва марлени маски, които да се подменят на четири часа.
От РЗИ предложиха на началника на РУО краткотрайно да бъдат прекъснати образователните занятия в учебните заведения в община Сливен от 30 януари до 2 февруари в това число.
Към 29 януари в останалите три общини от Сливенска област - Котел, Твърдица и Нова Загора, заболяемостта е под епидемиологичните стойности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР