В община Ружинци приключват ремонтите, които се извършват през лятото

...
В община Ружинци приключват ремонтите, които се извършват през лятото
Коментари Харесай

Приключват ремонтите на водопровода в Ружинци и Бело поле

В община Ружинци завършват ремонтите, които се правят през лятото по Програмата за развиване на селските региони, заяви кметът Александър Александров пред БНР.

Работи се по водоснабдяването в селата Бело поле и Ружици. Асфалтират се улици в пет обитаеми места от общината. В петък завърши асфалтирането в общинския център и от понеделник цялата техника ще е в село Гюргич.
 Фотоволтаици построяват в община Ружинци Фотоволтаици построяват в община Ружинци
12 дребни фотоволтаични централи с мощ до 30 киловата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници ще бъдат изг...

Изпълнител по двата контракта, подписани през септември 2020 година на обща стойност близо 4,7 млн. лева без Данък добавена стойност, е компанията „ Люник “ ЕООД. Единият е за реорганизация и създаване на нови сектори от вътрешната водопроводна мрежа на Бело поле е за 1,7 млн. лева За реорганизация и създаване на нови сектори от вътрешната водопроводна мрежа на Ружинци вложението е на стойност близо 3 млн. лв..

" От понеделник цялата техника се реалокира в Гюргич, където има дребен сектор от улица, към 60 метра, с които ще приключим асфалтирането. Остава подравняването на банкетите. По програмата правим създаване на улици и бордюри. Нямаме създаване на тротоари към тях. Асфалтиране са 3 308 метра улици. Водопровода също е към своя край. Вече се свързват последните улици по основния пъти и остава по-късно подравняването на изкопите и асфалтирането на разкопаните сектори “, осведоми кметът.

От страна на изпълнителя уверили Александров, че работата по водопроводната мрежа ще завърши до края на септември.

През идната седмица ще стартират ремонтите на общински здания със средствата, планувана за финансови разноски в общината за близо 200 хиляди лв..  
 Жител на Стамболийски благодари на кмета за изпълнена 50-годишна фантазия Жител на Стамболийски благодари на кмета за изпълнена 50-годишна фантазия
„ Господин Кмете, желая от името на моето семейство и от името на всички поданици на ул. „ Възраждане “ да ви изкажа едно...

За реализатори са избрани компаниите „ АВ Билд “ ЕООД и „ Еврострой МХ “ ЕООД.  

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР