В община Пловдив се обсъжда вариант за промяна на наредбата,

...
В община Пловдив се обсъжда вариант за промяна на наредбата,
Коментари Харесай

Общинари искат промяна в реда за придобиване на имоти

В община Пловдив се разисква вид за смяна на наредбата, която дава право на чиновниците от администрацията, настанени чартърен, да си закупят жилището, откакто са го употребили три години. Според кмета Иван Тотев в реда на нещата е да няма толкоз огромна разлика в периодите за чиновниците и жителите. 

На днешната сесия на градския парламент е импортирано предложение на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски за продажба на апартамент от фонд " Ведомствен " на основен специалист в общинската дирекция " Екология " Вяра Колева. За  двустайно жилище с повърхност 55 кв. метра на ул. " Победа " 21 а служителката би трябвало да заплати 54 400 лв.. Комисията е решила, че еколожката работи в администрацията към този момент девет години, квартирата е предоставена на семейството  преди повече от три години и по тази причина има право да я закупи. 

Преференцията важи единствено за чиновниците на община Пловдив. Наскоро наемателите от държавните бюджетни ведомства бяха лишени от това преимущество. Те имат право да получат квартира с преимущество, само че не и да я закупят. 

Простосмъртните жители би трябвало да живеят 10 години в апартамент от фонд " Настаняване чартърен " и едвам тогава да го придобият. Още толкоз чакат на опашка, регистрирани в картотеката на извънредно нуждаещи се. Такива фамилии в Пловдив са над 300. Освен това нямат право да имат парцели и идеални елементи от тях в страната, което изискване също не важи за служителите.

Неравноправието е очевидно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР