В община Мъглиж няма да се спира или въвежда режим

...
В община Мъглиж няма да се спира или въвежда режим
Коментари Харесай

Мъглиж няма да въведе режим на уличното осветление

В община Мъглиж няма да се стопира или вкарва режим на уличното осветяване, макар тройно увеличените цени на електрическата енергия. Решението е на кмета на една от дребните общини в България доктор Душо Гавазов. Според него при тези темпове средствата от общинския бюджет ще стигнат до пролетта.



Само за месец декември, сметката за улично осветяване е 70 хиляди лв., а за първите 10 дни на януари е 40 хиляди лв.. 266% нарастване на сметките за улично осветяване в съпоставяне със същия интервал от предходната година, регистрира кметът на Мъглиж.

В общината живеят близо 13 хиляди души. Въпреки високите сметки, уличното осветяване няма да бъде спирано, безапелационен е доктор Гавазов.

Не мога да си разреша да изключа осветлението в 21-ви век и да наруша главния принцип на локалната власт - опазването на живота и здравето на хората. Сами разбирате, че доста възрастни хора живеят самотно и могат да станат обект на посягане и вандализъм, споделя още той.

Решението е подкрепено и от жителите на общината. Бюджетът на дребната община обаче няма да стигне за покриване на сметките и доникъде на годината ще излезе изрично на алено.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР