В община Елин Пелин остава частичното бедствено положение. Най-тежко са

...
В община Елин Пелин остава частичното бедствено положение. Най-тежко са
Коментари Харесай

Част от село Голема Раковица остава откъснато от света заради отнесен мост

В община Елин Пелин остава частичното бедствено състояние. Най-тежко са потърпевши селата Голема Раковица, Потоп и Елешница. Там работи тежка техника за разчистване на реките, които да се върнат в старите си корита. Помагат и доброволци за почистване на дворовете.

Животът на близо 400 души в село Голема Раковица последователно се възстановява, откакто излязлата от коритото река Лопушна наводни къщи и множеството дворове край нея. Придошлите ѝ води са били толкоз мощни, че са отнесли няколкотонен бетонен мост.

Заради отнесения мост на река Лопушна село Голема Раковица е разграничено на две елементи – долна и горна. Горната остава откъсната. Единственият метод за връзка сред двете елементи е неподготвено дървено мостче, по което може да се минава единствено пешком. Оттук обаче не могат да минават коли на пожарната и на спешна помощ, както и други коли.

Къщата на Димитринка и Стоян е измежду най-пострадалите. Дворът им е потопен в тиня, а приземният етаж наводнен. Взели са 4 дни отпуск, защото са блокирани и не могат да отидат на работа.

Трайното решение на казуса е изграждане на постоянен, непрекъснат мост на реката, само че това ще отнеме време.

Над 350 доброволци през последните 2 дни помагаха на терен в най-пострадалите села на община Елин Пелин.

Утре се чака спешният щаб в община Елин Пелин да анулира частичното бедствено състояние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР