В общественото съзнание има усещане за тенденция. От психологична гледна

...
В общественото съзнание има усещане за тенденция. От психологична гледна
Коментари Харесай

Хванаха полицай за трафик: Как МВР подбира кадрите си?


„ В публичното схващане има чувство за наклонност. От психична позиция това е обяснимо. Ролята на служителя на реда е да подсигурява сигурност. Когато служител на реда волно или несъзнателно сгреши и сложи под подозрение тази сигурност, реакцията е остра “.

Това съобщи за bTV Новините старши комисар Даниела Николова, шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи във връзка хванатия 23-годишния чиновник на Министерство на вътрешните работи, който карал бус, цялостен с незаконни мигранти.

„ От август до момента шестима чиновници на Министерство на вътрешните работи изгубиха живота си, изпълнявайки доблестно отговорностите си, охранявайки и пробвайки да се оправят с незаконните мигранти. На фона на шестима, изгубили живота си, един е нарушил разпоредбите “, добави тя.

Подборът в Министерство на вътрешните работи

„ В годините са променяни разпоредбите и изискванията за постъпване в Министерство на вътрешните работи, само че подборът е прецизен. От 2006 година се постъпва единствено с конкурс. В процедурата има и психично проучване “, посочи старши комисар Даниела Николова.

„ Психологичното положение и статус не са константна. Заради напрежението хората трансформират настройките и възгледите си. Нагласите се хващат на входа, само че се трансформират. Към момента няма процедура за периодически проби. Няма нормативна база, само че няма и материални условия “, акцентира шефът на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Тя добави, че към 49 хиляди души работят в системата, а една сходна процедура би изисквала сериозен запас.

„ Има хора, които считат, че главното, което ги води в специалността е желанието да се чувстваш потребен. Има и други, които идват, тъй като това е държавна работа, която подсигурява обществена и икономическа сигурност. За жал през последните години множеството хора това ги стимулира, само че това е годно за всички специалности. Каквото е обществото, такива са хората, които идват “, уточни Даниела Николова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР