В обръщението си към ООН турският президент Реджеп Тайип Ердоган

...
В обръщението си към ООН турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Ердоган обеща чрез дипломация да сложи край на войната в Украйна

В обръщението си към Организация на обединените нации турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да усили дипломатическите си старания за преустановяване на руската агреси срещу Украйна, заключи АП.

" Полагаме старания да задържим както съветските, по този начин и украинските си другари към масата с тезата, че войната няма да има спечелили и мирът няма да има губещи ", съобщи Ердоган в речта си пред Общото заседание на международната организация.

" Ще увеличим напъните си за преустановяване на войната посредством дипломация и разговор на основата на независимостта и териториалната целокупност на Украйна ", добави той.

Във вторник турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж акцентира смисъла на самодейността " Черноморско зърно " , подета от Турция и Организация на обединените нации, и предизвести, че нейното несъблюдение може да провокира проблеми в целия свят.

" Предотвратихме опасността от международна гладна рецесия, като осигурихме доставката на 33 млн. тона зърно през Черно море до международните пазари. Неуспехът да се приложи това съглашение във всичките му детайли обаче изправи света пред нова рецесия ", съобщи Ердоган по време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации.
 Всички печелят при мир в Украйна, убеждава Ердоган
Всички печелят при мир в Украйна, убеждава Ердоган

Турция още веднъж приканва Киев и Москва да се върнат на масата за договаряния

Ердоган даде да се разбере, че с траната му е подготвена да бъде сред водачите на Русия и Украйна.

Преди визитата на на 4 септември турският външен министър Хакан Фидан разиска напъните за мир със своите украински и съветски сътрудници надлежно в Киев и Москва.

Турският водач, съдружник на Азербайджан, приказва и за разгарящото се принуждение в Нагорни Карабах, където във вторник силите на Баку започнаха.

Ердоган съобщи, че Нагорни Карабах е част от суверенната територия на Азербайджан и че налагането на различен статут на отцепническия район е " недопустимо ".

Руските миротворци се намират в Нагорни Карабах от ноември 2020 година, когато президентите Алиев, Путин и министър-председателят Пашинян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР