В обръщение към нацията, в което руският президент Владимир Путин

...
В обръщение към нацията, в което руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин похвали развитието на оръжейната промишленост на Русия


В послание към нацията, в което съветският президент Владимир Путин очерта някои цели от идния му нов президентски мандат, той обърна изключително внимание на оръжейната индустрия на страната.

Путин акцентира, че в Русия са създадени и се усъвършенстват икономични, само че високо ефикасни средства за превъзмогване на противоракетната защита. По думите на президента на Русия към този момент са почнали тестванията на ракетния комплекс „ Сармат “. По време на обръщението на Путин с видеоматериал бяха илюстрирани качествата на ракетния комплекс, чиито детайли нямат ограничавания във връзка с дължината на полета си. Президентът акцентира, че никакви, даже и перспективни системи за ПРО не могат да противодействат на ракетите „ Сармат “.

Стопанинът на Кремъл съобщи, че Москва създава също по този начин небалистични оръжейни системи, които също са неуязвими от противникововата ПРО.

Всички съветски оферти за взаимна работа в региона на ПРО бяха отклонени от Вашингтон, акцентира Путин в посланието си към нацията. „ Предлагали сме на Съединени американски щати с цел да бъде понижена загрижеността и за опазване на атмосферата на доверие, да работим взаимно в тази област. В един миг изглеждаше, че компромис може да бъде открит. Но не. Всички наши оферти, безусловно всички, бяха отклонени. “

Друго техническо постижение на Русия, маркирано от Путин, е безпилотен подводен уред, който е в положение да се движи на свръхголеми дълбочини без ограничаване във времетраенето на подводния си престой.

Руският президент обърна внимание на основаването на благоприятни условия за развиването на предприемачеството в страната. Но обвърза това и със задължението на бизнеса да усили приноса си за осъществяването на стратегическата за Русия задача – прогресивно развиване на страната.

Що се отнася до дребния и междинен бизнес, Путин акцентира, че към 2025 година неговият дял в съветския Брутният вътрешен продукт би трябвало да доближи 40%.

Руският държавен глава акцентира, че опазването и подобряването на околната среда също ще бъде измежду целите на идващия му мандат. „ Трудно е да се приказва за дълъг и здравословен живот, когато до през днешния ден милиони хора са принудени да пият вода, която не дава отговор на стандартите", сподели той. Такъв бил и казусът, "ако вали черен сняг, както в Красноярск, когато за хората в индустриалните центрове могат да изминат седмици, без да виждат слънцето заради смога". Поради което, акцентира Путин, би трябвало да се покачат условията към предприятията за понижаване на нездравословните излъчвания. Новите ограничения в тази сфера щели да влязат в действие през 2019 година

Президентските избори в Русия за на 18 март. Доколкото Путин няма конкуренция, неговият следващ президентски мандат е сигурен./ТАСС, АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР