В областта на земеделието България е на прага на най-голямата

...
В областта на земеделието България е на прага на най-голямата
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: В областта на земеделието България е на прага на най-голямата криза в историята си

В региона на земеделието България е на прага на най-голямата рецесия. Никога в исторически проект България не е влизала с подобен излишък (б.р. на продукция) в нова годишна продукция.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по БТВ Мехмед Дикме от Движение за права и свободи, някогашен министър на земеделието.

„ През май 2022 Екологичен потенциал одобри да се отстранен всички мита за аграрни артикули, които се създават в Украйна предвид на войната – без оглед на качество. Без оглед на това, че в Европа се ползват правила на надзор, а в Украйна не. В Украйна се употребяват разнообразни субстанции за растителна отбрана, които са неразрешени в Европейски Съюз. Беше изработен компромис “, изясни той.

Дикме сподели още, че премахвайки митата за зърното от Украйна, пазарът за българска продукция в Испания, Франция, Италия и Гърция е лишен.

Мехмед Дикме съобщи, че се съмнява да има държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, само че ги поздрави за „ показаната политическа зрялост в полза на България “.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР