В област Ловеч за 12-те месеца на епидемичната обстановка работа

...
В област Ловеч за 12-те месеца на епидемичната обстановка работа
Коментари Харесай

В годината на пандемия в Ловешко работа са започнали 6400 безработни

В област Ловеч за 12-те месеца на епидемиологичната конюнктура работа са почнали 6400 безработни лица.

Повече от 530 регистрирани безработни приблизително на месец са намерили своето ново работно място от началото на пандемията до края на февруари, оповестиха от Агенцията по заетостта.

Малко над 80% от почналите работа през февруари са устроени в действителната стопанска система, като от тях най-вече са наети в бранша на преработващата индустрия – 33,1%, следвани от търговията – 12,8%, държавното ръководство – 10,4%, селско, горско и рибно стопанство – 9,5%, хуманно опазване на здравето и обществена работа – 5,4%.

79 безработни лица от рисковите групи са били назначени на субсидирани работни места през месеца. Равнището на записана безработица в Ловешка област през февруари е 9,9%.

Отчита се понижение от 0,2 процентни пункта по отношение на предходния месец, както и спад на годишна база с 0,6 процентни пункта.

В края на месеца записаните безработни в бюрата по труда са били 5 530, което е със 134 лица по-малко от януари. На годишна база се следи понижение с 315 лица.

Най-ниска е безработицата през февруари в община Ловеч - 5,8% и община Троян - 5,9%.

Най-висока е безработицата в общините Угърчин - 26,0% и Ябланица - 24,7%. В бюрата по труда през месеца са се записали нови 534 безработни лица, кoeто е със 196 по-малко спрямо януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР