В област Ловеч все още нито едно дете на възраст

...
В област Ловеч все още нито едно дете на възраст
Коментари Харесай

В област Ловеч нито едно дете не е ваксинирано срещу Covid-19

В област Ловеч към момента нито едно дете на възраст от 5 до 12 години няма сложена ваксина против Covid-19.

14- дневната заболeваемост в района пораства и единствено за едно денонощие се е покачила на 332 на 100 хиляди души, с 50 повече по отношение на миналата.

Директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Росица Милчева разясни, че за имунизации на деца са избрани медицинските центрове в Ловеч и Троян, педиатричните ваксини са обезпечени, само че досега има записано единствено едно дете, поради което към момента не е почнало ваксиниране.

Предстои преразглеждане на работното време на шестте имунизационни кабинети в региона.

" С концепцията да не се позволява връщане на пациенти или скупчване на хора, оптимално това да се контролира. Не мисля, че ще разкриваме нови кабинети, само че ще помислим върху работното време ".

За последното денонощие в региона са регистрирани 91 нови случая на инфектирани с ковид, а заболеваемостта продължава да нараства след празниците.

„ Ситуацията се усложнява, не че не го чакаме, дали във връзка със следпразничната обстановка, или по отношение на новия вариант на ковид ".

Въпреки увеличението на заболелите към този момент няма сериозен напън върху лечебните заведения, какъвто имаше през есента, когато  Covid отделенията бяха цялостни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР