В Обединеното кралство е установена инфекция с един от двата

...
В Обединеното кралство е установена инфекция с един от двата
Коментари Харесай

Опасен бразилски щам на коронавируса достигна Великобритания

В Обединеното кралство е открита зараза с един от двата "бразилски " варианта на ковид, сподели английският вирусолог Уенди Барклай.
Преди това английското министерство на превоза реши да забрани пасажерите от Аржентина, Бразилия, Венецуела и Португалия от петък заради обстановката с COVID-19.
Британският министър председател Борис Джонсън съобщи ден по-рано, че държавното управление на страната е загрижено от новия вариант на ковид, зародил в Бразилия, изследва ограничения за битка с него.
„ Има два разнообразни типа бразилски варианти и един от тях е докладван в Обединеното кралство “, сподели професор Баркли, началник на експертния екип на G2P-UK, основан за проучване на нови разновидности на вируса, по време на брифинга, представен от Sky News.
Вирусологът добави, че този вид на вируса евентуално се е появил „ не толкоз от дълго време “. Тя обаче не сподели дали това е версията на "бразилския " вирус, която провокира безпокойствие, оповестява каналът. По-рано шефът на министерството на превоза Грант Шапс съобщи пред английските медии, че "не знае " за идентифицирането на "бразилския " вариант в страната.
Новият вариант на ковид е разпознат през декември в бразилския щат Рио де Жанейро. Според вирусолозите това е разновидност на типа B.1.1.28, към този момент необятно публикуван в Бразилия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР