В Обединеното кралство бе отчетен най-големия спад на вакантни работни

...
В Обединеното кралство бе отчетен най-големия спад на вакантни работни
Коментари Харесай

Великобритания отчете сериозен спад в свободните работни места

В Обединеното кралство бе регистриран най-големия спад на вакантни работни места от 2020 година насам и това може да повлияе на решението на  Английската централна банка за лихвените проценти, заяви " Скай нюз ", базирайки се на нов отчет.

Общият брой на рекламираните благоприятни условия за работа е намалял с 6,95% до 929 138 през декември по отношение на 998 562 през ноември, откри отчет за пазара на труда в Обединеното кралство на организация " Adzuna ". Това бележи втори следващ месец на спад на свободните работни места под един милион и най-големия месечен спад от юни 2020 година.

Очакванията са, че наклонността ще се резервира и през януари, написа БНР.

По-малкото работни места на пазара значи по-силна конкуренция и работодателите са в по-добра позиция, когато става въпрос за договаряне на заплатите. Това може да спомогне за облекчение на инфлацията на заплатите, която сега изпреварва показателя на потребителските цени и е мотив за угриженост за Английската централна банка в устрема ѝ да сведе инфлацията до нейната цел от 2%. 

Последният път, когато вакантните работни места понижиха толкоз фрапантно, беше през юни 2020 година, когато бизнесът се бореше да се оправи с последствията от Ковид-19.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР