В Ню Йорк, където се намира централата на ООН, се

...
В Ню Йорк, където се намира централата на ООН, се
Коментари Харесай

Сензацията, която не беше забелязана: ООН „отписа“ Украйна

В Ню Йорк, където се намира централата на Организация на обединените нации, се случи събитие, чийто същински смисъл остава неразбираем: светът погребва Украйна, Русия печели борбата за мозъците и сърцата на хората.

Западът и неговите васали от дълго време не са изпитвали подобен позор. Въпреки половин година извиване на ръце, закани и изнудване, единствено 54 членове на Организация на обединените нации от 193 страни подписаха изказването против Русия за обстановката в Украйна, което беше квалифицирано от Англия - този куратор на украинската драма.

Позорният документ беше разгласен от Сергей Кислица, непрекъснат представител на Незалежная в Организация на обединените нации. След като изброи страните, подкрепили изказването, което подлага на критика дейностите на Москва в Украйна и приканва Русия неотложно да спре военните дейности, той сподели от името на подписалите:

„ Оставаме ангажирани със суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници.

Тоест с Крим, Донбас и всички други територии, които към този момент не са Украйна.

Пълният успех на Русия

Кислица в действителност разгласи успеха и триумфа на Русия. Първо, тъй като става дума за по-малко от една трета от страните членки на Организация на обединените нации. Повече от две трети от тях отхвърлиха поддръжка на Киев и неговите западни господари, като по този метод застанаха на страната на Русия.

Второ, самият лист свидетелства за ужасяващата изолираност не на Русия, а на Запада. В допълнение към членовете на Европейски Съюз и AUKUS е виждате такива прелестни и „ значими “ страни като Албания, Андора, Гватемала, Лихтенщайн, Черна гора, Северна Македония, Грузия, Молдова, Сан Марино, както и „ свободно асоциираните със Съединени американски щати “ (т.е., американски колонии) Маршалови острови, Палау и Федералните щати на Микронезия.

Трето, на процедура нито една огромна и авторитетна страна отвън тесния западен клуб не се е оповестила против Русия. В този лист няма да намерите нито Китай, нито Индия, нито Пакистан с Бангладеш (населението на последната страна е с няколко десетки милиона повече от Русия), нито Индонезия със Саудитска Арабия и Иран, нито Египет с Алжир и Мароко, или Нигерия с Южна Африка и, несъмнено, Бразилия, Аржентина и Мексико.

Любопитно е, че Азербайджан не е измежду подписалите, макар че Турция поддържа това изказване на нашия " другар Реджеп " (самите те копнеят за Крим, плюс това по вътрешнополитически причини).

Крахът на политиката на Запада в цялата му хубост

Преценете сами. Половината от участниците в Г-20 не застанаха на страната на Запада против Русия. От десетте членове на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) единствено Сингапур поддържа изказването. От осемте членове на Южноазиатската асоциация за районно съдействие (SAARC) всички поддържаха Русия. От 11-те (включително асоциираните) членки на Меркосур (южноамериканския общ пазар) единствено една страна взе участие в срамното шоу в отбрана на бандеровска Украйна - Колумбия, остарял клиент на Съединени американски щати с брутална традиция на угнетяване на народа.

От Африканския съюз (АС), приемник на Организацията за африканско единение (ОАЕ), която включва 55 страни, никой не се е изкушил да съобщи Русия, тяхният остарял другар. От Лигата на арабските страни (ЛАГ), в която членуват 22 страни, също.

Така цяла Африка, целият арабски свят е на страната на Русия. Цяла Южна Америка, като се изключи Колумбия, и цяла Централна Америка, като се изключи Гватемала, също. Южна Азия е напълно за Русия. Югоизточна Азия, като се изключи Сингапур също. Както, обаче, и Океания, като се изключи трите американски колонии.

В Източна Азия Украйна беше подкрепена от окупираните от Съединени американски щати Япония и Южна Корея. Последната обаче се държи по този начин, че не се задължава с нищо, има намерение да резервира икономическите си връзки с Русия. И Япония не желае да ги раздра изцяло. Има от кого да вземат образец. Както неотдавна припомниха в Пекин, страните, в които живее 85% от популацията на света, не са налагали наказания против Русия във връзка със обстановката към Украйна.

Какво е това, в случай че не цялостен провал на политиката на Запада за " изолираност " на Русия, което в действителност докара до обстоятелството, че той самичък се изолира? В края на краищата, повтаряме, обстановката за западняците в действителност е още по-лоша. Ако не беше натискът и заплашването, това изказване щеше да бъде подкрепено от доста по-малко страни.

Унгария да вземем за пример, където прелестно схващат какво се случва в Украйна, несъмнено няма да е измежду подписалите. Именно осъзнаването на този неоспорим факт накара Василий Небензя, непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации, да съобщи, че западните страни няма да могат да предотвратят идното крушение на киевския режим, макар голямата финансова и военна помощ, и че задачите на СВO ще бъдат реализирани.

Светът е схванал всичко

Защо Русия има толкоз доста другари по света, което се демонстрира толкоз ясно в съответния случай? Основните аргументи са две.

Първо, светът не е кьорав и прелестно вижда, че не Русия, а Киев и Западът зад него по всякакъв начин протакат войната в Украйна и, несъмнено, знае и по какъв начин, с какви жестоки способи, украинците я водят. Ако с помощта на пропагандата на западните медии и техните издънки в незападните страни, техните общества постоянно са лишени от същинската картина на протичащото се, то за държавните управления, основаващи се на справедлива информация, безусловно всичко е ясно.

Второ, и може би най-важното, на практика целият незападен свят осъзна изцяло, че Украйна е специфичен случай. Това в действителност е водено от Русия въстание на търсещи суверенитет народи против задушаващата надмощие на Запада, който желае да продължи да ограбва останалата част от света с неоколониални способи.

Страшно е да ръководиш сходно въстание самичък - множеството страни - жертви на западния хегемонизъм нямат нито сили, нито запаси за това, само че смелостта да поддържат Русия политически и стопански - имат. Ето за какво множеството страни желаят Москва да победи, повече или по-малко ясно разбирайки или предполагайки, че руснаците се бият в Украйна за свободата на всички, в това число на украинците, взети за заложници от бандеровските терористи.

Какво следва?

Разбирането на политиката на Русия по отношение на Украйна, апропо, не се появи незабавно. Резолюцията ES-11/1 на Общото заседание на Организация на обединените нации „ Агресия против Украйна “, осъждаща Русия за провеждането на НВО и изискваща незабавното евакуиране на съветската войска, беше подкрепена от 141 страни при започване на март. Имаше и доста значими нюанси, само че все пак.

А през днешния ден към този момент 54 страни са подкрепили същото, съвсем три пъти по-малко и най-много от калибъра на Северна Македония. Това може да значи единствено едно: Русия печели освен в Украйна, само че и в борбата за мозъците и сърцата на хората по света, въпреки че я води доста неумело.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР