В Ню Йорк днес, 24 март, започнат клиничните изпитания на

...
В Ню Йорк днес, 24 март, започнат клиничните изпитания на
Коментари Харесай

Тръмп внушава силно, че хидроксихлорохин е лекът срещу коронавируса

В Ню Йорк през днешния ден, 24 март, стартират клиничните тествания на препарати за лекуване на ковид в Съединени американски щати, сподели американският президент Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС.
" Утре сутринта ще стартират да се раздават на доста хора в Ню Йорк ", съобщи той.
Според Тръмп, по-рано това лекарство е проработило добре в битката против маларията. Той в действителност наподобява засяга лекарството срещу малария хидроксихлорохин, само че не е ясно за какви проби приказва, защото избухна в серия от постове в Twitter. Единият от тях касае случай с мъж от Флорида, който се излекувал с помощта на лекарството, за което и Кирил Домусчиев приказва. Той сподели, че търси метод да бъдат купени по-сериозни количества от това лекарство, което наподобява доста сходно на спрения преди доста години от произвеждане за България аналгин-хинин. Напомняме, че отпреди няколко дни има заповед да бъде спрян износът на лекарства на хининова основа от България - страната ни създава аналгин-хинин за Русия.

A great early result from a drug that will start tomorrow in New York and other places! #COVIDー19 https://t.co/4F4Qk4WFtK
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 23, 2020
Междувременно, в минимум 7 страни стартира клинично тестване на 4 медикаменти, които дават обнадеждаващи резултати в битката против ковид, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки френското министерство на опазването на здравето.
В тестванията, които ще се организират в Белгия, Англия, Франция, Германия, Испания, Люксембург и Нидерландия, ще вземат участие 3200 пациенти. Тестовете в огромен мащаб ще ревизират успеваемостта на медикаментите ремдесивир, хироксихлорохин, композиция от лопинавир и ритонавир и същата композиция с прибавен интерферон бета , написа в. " 24 часа ".
Изпитанията ще са върху пациенти, които са в болница, в това число в реанимация.
Миналата седмица в Марсилия доктор Дидие Раул заяви за осъществен клиничен опит с 24 заболели, които се повлияли доста добре от хироксихлорокина. Редица специалисти обаче оповестиха, че тестванията са осъществени с доста малцина пациенти и не дават отговор на нужните условия. Резултатите бяха оповестени и в International Journal of Antimicrobial Agents.
Китай към този момент стартира тестване върху хора на ваксина против ковид. За тестванията с доброволци са основани 3 групи от по 36 души на възраст от 18 до 60 години от град Ухан, епицентър на пандемията. Те ще бъдат сложени 2 седмици под карантина, а по-късно лекари 6 месеца ще следят по какъв начин организмът им реагира на препарата.
35 компании и научни екипи работят да намерят ваксина, като 4 от тях към този момент имат сполучливи опити върху животни. Независимо от това най-оптимистичните периоди за необятно приложение на защитен препарат са след година, че и повече.
Още: " Заразата с ковид настава все по-бързо в световен мащаб "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР