В няколко големи италиански градове, сред които Рим, ще има

...
В няколко големи италиански градове, сред които Рим, ще има
Коментари Харесай

Рим се готви за балотаж, левицата е на път да победи в Неапол, Милано и Болоня

В няколко огромни италиански градове, измежду които Рим, ще има втори тур на локалните избори. В Милано, Неапол и Болоня левицата се обрисува да победи още на първия тур, излиза наяве от екзит пол допитвания, оповестени след края на втория ден от гласуването на първия тур на локалните избори в Италия, съобщи АНСА.

Вотът е обсъждан като опция за инспекция на това какво е съотношението на силите сред другите партии, влизащи или не в състава на ръководещата коалиция на премиера Марио Драги. Както наподобява, десницата ще претърпи сериозен неуспех, отбелязва Франс прес.

В Рим претендентът на лявоцентристите, някогашният финансов министър Роберто Гуалтиери, получава сред 26 и 30 % и се подрежда пред претендента на десницата Енрико Микети, който получава сред 24 и 28 %, съгласно екзит пол на телевизия Скай нюз 24.

Според телевизия РАИ обаче на първия тур води претендентът на десницата с 31 % по отношение на 30,5 % за претендента на левицата. Останалите двама претенденти, измежду които и досегашната кметица Вирджиния Раджи, която е от антисистемното Движение " Пет звезди ", и самостоятелният десноцентрист Карло Календа отпдадат от конкуренцията.

В Милано актуалният кмет от лявоцентристите Джузепе Сала съгласно другите източници получава сред 51 и 58 % и може да завоюва борбата с съперника си от десницата Лука Бернардо още на първия тур.

В Неапол претендентът на левицата Гаетано Манфреди може също да бъде определен още на първия тур, като сондажите му отреждат сред 49 и 61 % пред десноцентриста Катело Мареска с едвам към 19 %.

В Болоня претендентът на левицата Матео Лепоре наподобява е напът да завоюва на първия тур, до момента в който в Торино двамата съществени съперници ще се явяват на втори тур.

Десноцентристът Роберто Окиуто наподобява пък ще е идващият регионален шеф на Калабрия. Той получава сред 56 и 60 %, съгласно другите екзит пол допитвания пред съперника си от левицата Амалия Чечилия Бруни, която има едвам сред 24 и 29 %.

Вторият тур на локалните избори ще е на 16 и 17 октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР