В ново проучване, Американската автомобилна асоциация (AAA) изнася интересни данни относно потребителските нагласи

...
В ново проучване, Американската
автомобилна асоциация (AAA) изнася
интересни данни относно потребителските
нагласи
Коментари Харесай

Американците губят доверие в автономните коли

В ново изследване, Американската автомобилна асоциация (AAA) изнася интересни данни по отношение на потребителските нагласи по отношение на самостоятелните коли и тяхното поетапно лансиране на пазара.

От AAA разясняват, че на фона на скорощните пътни случай с присъединяване на автомобили, оборудвани със системи за автономно ръководство, новото проучване демонстрира внезапен спад в доверието сред американците към този тип превозни средства. Според данните на изследването, 73% от интервюираните водачи споделят, че те биха се страхували прекомерно доста, за да се возят в изцяло автономен автомобил. За съпоставяне, от ААА показват, че по време на сходно допитване, проведено в края на предходната година, резултатът е бил 63%.

От изследването на AAA научаваме също по този начин, че 63% от интервюираните възрастни споделят, че биха се чувствали по-малко сигурни, когато споделят пътното платно с автономен автомобил, до момента в който карат колело или просто вървят наоколо.

“Въпреки капацитета си да направят пътищата по-безопасни в дългосрочен план, клиентите имат огромни упования по отношение на сигурността ”, коментира Грег Бранън, шеф на подразделението Автомобилен инженеринг на AAA. “Нашите резултати показват това, че всеки инцидент с присъединяване на автономен автомобил разклаща доверието сред потребителите, което е критичен компонент за необятното разбиране на автономните транспортни средства ”.

Интересен колорит в изследването на ААА откриваме в групата с най-голяма промяна в доверието си към автономните автомобили, а точно тъй наречените милениум поколение, които в началото са групата с най-бързо разбиране на автономните технологии. От асоциацията регистрират ръст в недоверието то 49% в края на 2017 година до 64% съгласно новите данни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР