В новия си клип влогърът от Варна Айхан разкрива някои

...
В новия си клип влогърът от Варна Айхан разкрива някои
Коментари Харесай

Айхан от Варна: Тайната на мъртвото момиче в Сена, което стана символ на красотата в Европа



В новия си клип влогърът от Варна Айхан разкрива някои от най-големите загадки в международната история

1. преди повече от 140 години, Европа е определила за себе си нов знак за хубост, облик на умряло момиче, само че нищо не се знае за това момиче до ден сегашен.

През 1880 година във френската река Сена е открит трупът на 16-годишно момиче, никой не е съумял да дефинира самоличността й, също й повода за гибелта й, по тялото й е нямало евентуални следи от принуждение, изглеждало, че момичето се е самоубило, само че тази догадка не е била доказана от патолога, който е работил с тялото, той толкоз е харесал външният тип на неидентифицираният мъртвец, че е решил да направи гипсова отливка на лицето й.

От известно време във френската столица и отвън нея, копие на тази гипсова маска се разпространявала с бързи темпове измежду елита.

доста известни персони сътвориха своите творби, въодушевени от мистериозната удавена жена, а самият Владимир Набоков й посвети цяло стихотворение, с течение на времето, неравнодушни хора започнаха да измислят все нови теории за удавеното момиче, дори е имало изказвания, че тя не се е удавила, само че надали в миналото ще успеем да разберем истината.

2.
Край крайбрежията на японските острови в продължение на доста години e имало потопен град, чийто генезис към момента е обект на голям брой разногласия преди, 32 години, наблюдавайки акули край японския остров са се гмурнали група от водолази и са разкрили нещо извънредно.

а точно, впечатляващи здания, едвам 97 година са били отпуснати средства за изследване на тези здания, оказваа се, че размерът на тези структури е съизмеримо с дребен град, централният обект е имал височина над 40 метра и широчина към 200, специалисти допускат, че образуването на паметниците е с натурален темперамент от тази форма, монолитът е с наклонност да се пропуква, все пак специалистите не отхвърлят обстоятелството, че хората биха могли да са взели участие в построяването на комплекса

Най-стряскащото на този подводен град е точно възрастта, а тя е повече от 10 000 години, вижте тези прави линии, това няма по какъв начин да е дело на природата.

По мнение на учените, по време на строителството на този град, хората са живели в пещери и са знаели единствено по какъв начин да ловуват животни и това прави мистерията към този град още по-объркваща.

3. Цикада 3301 е името на тайната организация, която три пъти е разгласила най-трудните пъзели в интернет мрежата

Пъривят път беше оповестен през януари 2012 година в уеб страницата 4chan и преди самата задача създателите оставиха обява, в която показаха предпочитание да намерят хора с висока просветеност

Вторият пъзел се е появил тъкмо една година по-късно, третият година по-късно, само че към този момент в Twitter

всички задания са били обвързвани с криптографски и стенографски числа и са се състояли от доста стадии, на които се натъкнаха хиляди участници, те са се обаждали на труднодостъпни телефонни номера, сканирали са QR кодове, литературни информации и са преодолявали доста други трудности.

Известно е, че най-малко 20 души са получили удостоверение за цялостното прекосяване на пъзелите от самата цикада, само че кой стои зад организацията и точните претекстове на нейните членове остават незнайни, съгласно една версия на цикада, това е дело на Централно разузнавателно управление на САЩ съгласно друга версия това е самостоятелната хакерска общественост

Представителите на организацията са споделили на хората, които са стигнали до края на пъзелите, че те единствено предизвикват свободата в мрежата, във всеки случай всички куестове бяха усъвършенствани, разработчиците съумяха да запазят % анонимност макар многото догатки.

последното известие на Цикада е от 2016 година, в което е написано,,Пазете се от фълшиви пътища в интернет “

Какво вършат разработчиците на дилемите и техните спечелили са незнайни.

4. От време на време, някъде по света се появяват случаи на паднали самолети, само че аргументите и следите от случая на Амелиа Ерхарт никой не може да изясни.

Тя е първата жена водач, прелетяла Атлантическия океан, за която е получила доста награди, също по този начин Амелия е изключителна писателка, основала е няколко от най-продаваните книги през тридесет и седмата година на предишния век.

Ерхарт се е отправила на международен полет и нещо се е объркало в централната част на Тихият океан, близо до острова Howlig, най-странното е, че когато Амелия е изчезнала, и навигаторът е спрял да работи, не е ли малко необичайно, изчезва необикновено умел водач по незнайна причина, като че ли е отмит от лицето на земята неотложно.

държавното управление на Съединени американски щати е почнала всеобща интервенция за търсене, за която са били отпуснати 4 милиона щатски докара, това незабавно се трансформира в най-голямата интервенция в историята на флота, само че не беше открита нито една диря от самолета. 80 години голям брой експерти не са съумели да намерят нито една диря от самолета, и от навигатора. Тази история до ден сегашен остава неразгадана и търсенето на изгубената жена-пилот продължава и в днешни дни.
5.
Изчезването на хората постоянно e било  нещо злокобно и плашещо, когато няма нито една улика и версията на историята става в действителност загадъчна и необяснима.

през 1900 година на острова Ейлин Мор е функционирал морски фар, само че през нощта на 15 декември капитанът Судна Арчър е забелязал, че фарът не свети.

заради неприятните метеорологични условия е било допустимо да се стигне до фара единствено след 11 дни.

Главният надзирател Джоузеф Мур след 11 дни е отишъл до фара, било е доста необичайно, че фарът към момента не е светил, при изискване, че е имало 3-ма индивида на промяна, на които им е оставало да отработят още една седмица.

След като Мур е бил на фара е споделил, че вратата е била компактно затворена, той е почнал да вика с цел да му отворят, само че не е имало никаква реакция. Но когато той е съумял да влезе, масата е била сложена в кухнята, а фитилите на лампите са били почистени и изрязани.

По-късно Мур е намерил вестник, на който един от пазителите е писал:,,От 12 до 15 Декември времето беше доста неприятно, макар че метеорологичните служби съобщаваха, че времето ще е хубаво “

само че не е открита и най-малката диря от някой от пазачите. Представени са разнообразни версии за изгубването на мъже, вариращи от неприятно време до мистичност, само че няма публично удостоверение.

След което Джоузеф Мур е стъпил на промяна и е прекарал месец на фара, след което е признал, че е срещнал да чува гласовете на бригадирите-пазачи, чувствал е мистическа мощ, която неведнъж го е карала да се самоубие, след службата му,той в никакъв случай повече не се е завръщал там. Мистерията с изгубването на пазачите от фара остава една от главните секрети на човечеството.

https://www.youtube.com/watch?v=D435Ei8Wx6Y

6. В продължение на доста десетилетия жителите на града ТАОС в Съединени американски щати чуват извънредно бръмчене или по-точно наречено Таоско бръмчене или Таоски звук, това е извънредно звуково събитие в природата, шумът прилича като че ли няколко стотин тежки-товарни камиона минават по автомагистрала, само че в ТАОС няма автомагистрала или необятни и огромни пътища.

Не всички поданици чуват този тон, а единствено към 2% от хората чуват тези звуци, и посетителите на града въобще не го чуват, учените са се пробвали да схванат къде е източникът на този тон, само че за жалост нищо не е открито, имало е доста догатки, че звуците идват от електропроводите. Те са чуват и до ден сегашен, звуците в ТАОС не са мистерия единствено за нас, само че са измежду десетте необясними събитие съгласно предаването Unsolved Mysteries. 

7. 24 ноември 1971 е похитен аероплан Boeing 727 51 който е пътувал от Портланд към Сиатъл.
Пътник на име Дан Купър е заел мястото си 18c в Портланд. 8 минути след излитането, той е предал записка на стюардесата, в бележката е пишело, че в куфара на Купър има бомба, и че самолетът е захванат от него, след което той демонстрира бомбата, която се намира в куфара му, за тяхното избавление, той е изискал четири парашута и 200 хиляди $.

Беше решено да си сътрудничат с господин Купър, в 17:24, самолетът е кацнал в Портланд.

Купър е изискал да се изключи осветлението на борда с цел да попречи на снайперистите да го видят,
държавното управление се съгласил на неговите условия, а самият Купър е освободил всички заложници като се изключи една стюардеса.

Заедно с бордовият монтьор и водачите са потеглили в 19:40 към Вашингтон, след известно време Купър е изпратил стюардесата в пилотската кабина и е заповядал да остане там.

Около 20:13 часа Купър е скочил от самолета, само че в самолета са останали още два парашута, дали Купър е оживял, дали е съумял да кацне, какво се е случило с него, къде са отишли парите, до ден сегашен не е ясно.

През осемдесетата година бяха разкрити 6000 $ от поредицата, които бяха дадени на Купър, само че ориста на останалите пари не е известна, както и ориста на нарушителя, 45 години след отвличането, ФБР спря следствието на този случай и до сегашен Купър е една от най-мистичните лица от предишния век.

8. Ронго Ронго

Това са дървени плочи с надписи на жителите на остров Пасхи, плочите са открити през 1864 година от свещеник Айро. Малко преди този момент доста поданици на острова, включително и хора които са могли да четат езика са били изведени от острова като плебеи в Чили.

през 1866 година множеството от плочите са унищожени и единствено 25 от тях са оживели до през днешния ден, съвсем невероятно е да се дешифрират тези надписи, и единствено малко на брой са останалите хората да разчитат тези знаци.

размерът на текста, неналичието на подтекст и объркването на езиците, жителите на острова са главните проблеми при разшифроването на надписа, доста учени и до ден сегашен се пробват да схванат какво написа на дървените плочки, обаче е известно единствено, че част от информацията е обвързвана с лунния календар, това е следващата неразгадана тайнственост, островите са наедно със статуите, само че какво в случай че, статуите и плочите са някак си свързани?

9. на платото Наска в южната част на Перу има група великански изображения, по този начин наречените географи, към 30 рисунки, изобразяващи животни и хора, 13 000 линии и линии, както и към 700 биографични фигури, ситуирани на повърхност от петдесет километра, чертежите са задоволително огромни и е мъчно да се видят и схванат мащабите и смисълът им.

120-метров силует, 46-метров паяк и 50-метрово колибри, не се виждат елементарно.

Те бяха открити едвам през 1939 година, когато самолетът на археолога Пол Косак е летял над платото. Датирането на тези географи е сложен въпрос, учените се съгласяват единствено, че те са основани преди XII(12) век, доста откриватели считат, че техните основатели са цивилизация НАСКА, която е съществувала преди II век преди нашата епоха.

Причините за основаването на тези в действителност грандиозни знаци не са изцяло ясни, мнозина считат това поклонение на божествата, други считат, че знаците от Наска са най-големият астрономически календар. 

уфолозите, въпреки това, приказват за знаците като място за кацане на извънземни кораби, което в действителност не е известно на никого, а рисунките са оживели единствено с помощта на полупустинния климат и обстоятелството, че самите линии са изкопани на половин метър дълбочина.

От 1994 година насам геоглифите са международно завещание на ЮНЕСКО, въпреки и неясно за актуалното човечество

10.  Каменни топки Коста Рика

Тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика има своите секрети каменни топки, от които към 300 се състоят от габро, от варовик или пясък, с размери които доближават до 2 метра,в напречно сечение най-голямата от топките тежи до 16 тона, датировката на тяхното основаване варира от 2000 година преди нашата епоха до 1500 година на нашата епоха. Причината за основаването на тези петросфери е още една неразгадана мистерия и има съмнение, че това е или обозначаване на светилата или границите сред земите на разнообразни племена.

за това по какъв начин племената са изграждали топките, по какъв начин са постигнали тази форма, също има доста несъгласия и се допуска, че те са стояли дълго във водата, което им е разрешило да станат толкоз кръгли, тези артефакти са открити едвам през предишния век, когато служащите са разчиствали зоните за бананови плантации, доста служащи се поинтересуваха и пробиха тези топки, с мисълта че вътре в камъните може да има злато

Обаче управлението на техните компании незабавно вандализма, от 40-те години на предишния век, геолози и учени започнаха да учат топките и да ги разпръскват по музеите, шест от петросферите се намират към момента на своите места. Каменни топки на Коста Рика това е още една мистериозна глава от историята на изчезналите племена и още една мистерия, която хората най-вероятно няма да съумеят да разрешат.

 

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР