В новия брой на Марица“ четете: Автомобилите на газ с

...
В новия брой на Марица“ четете: Автомобилите на газ с
Коментари Харесай

Четете в Марица: Автомобилите на газ с по-нисък данък

В новия брой на „ Марица “ четете:

Автомобилите на газ с по-нисък налог

Автомобилите с газови или метанови уредби може в бъдеще да се таксуват с по-нисък налог МПС. Това ще стане допустимо, в случай че се одобри препоръчаният план за промени в Наредбата за периодическите прегледи за инспекция на техническата редовност на пътните транспортни средства.

Парите на ВИС 2 и три източени банки не стигнаха за един стадион под тепетата

Седем кметски мандата след Десети ноември насам, парите на ВИС 2 и три източени банки не стигнаха не стигнаха и за един непокътнат стадион в Пловдив. Макар през локалните клубове да минаха цяла дузина мастити вложители, спортните уреди са в окаяно положение. Общината също не съумя да забие най-малко един гвоздей, с цел да покаже, че се грижи за спортната инфраструктура като добър собственик. Тотален неуспех през годините претърпяха и всички опити за сполучливи публично-частни партньорства.

Обявиха 3483 места за първолачета

3483 места за първолаци оповестиха шефовете на началните и главните учебни заведения в Пловдив. От през вчерашния ден електронната система за централизиран банкет е отворена за регистрации на родители, които да посочат до 5 мечтани учебни заведения, и критериите, по които ще получат точки за присъединяване в първото класиране на 5 юни.

Единствената овчарка в Родопите: Прекупвачи ни вземат агнетата на безценица

рекупвачите купуват родопските агнета на безценица, извиват ръцете на фермерите да ги продават на 4.50 лева за кило живо тегло. В същото време, с цел да може фермерът да си заплати единствено разноските, цената би трябвало да е най-малко 6 лева, споделя единствената овчарка в Родопите Даниела Чакърова - Дънди от чепеларското село Проглед. С мъжа Никола гледат стадо от 350 овце, като 280 от тях са каракачански, останалите са кръстоска. Овцете им ядат екологична билкова паша високо край връх Рожен. Сигурен пазар за стоката си обаче от години нямат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР