В новата ни история старите лидери на десницата няколко пъти

...
В новата ни история старите лидери на десницата няколко пъти
Коментари Харесай

ДБГ зове за ново единение в дясното политическо пространство

В " новата " ни история " старите " водачи на десницата няколко пъти са проваляли общите цели поради нарцисизъм и тясно-партийни ползи. Последните парламентарни избори бяха " жълт картон " за разделителите на демократичната общественост. Дошло е времето да се загърби егоизма и да се организира почтен диалог за партньорството вдясно. Погледът да се вдигне от пъпа, да се излезе от дребните егоцентрични схеми и отрицателната сила вътре да се трансформира в положителни резултати за България. В обща идея като тази да подредим страната си заслужено, тъй че българите да желаят да живеят, работят и отглеждат от ден на ден деца в своята си татковина, а не в непозната. Това написа в персоналната си страница във Фейсбук Димитър Делчев, ръководител на " Движение България на жителите " (ДБГ) във връзка новата година.

Повишаване на виталния стандарт, посредством поддръжка на бизнесмените, сигурност за хората, нововъведения за по-добро обучение са неща, които реформаторската общественост може да реализира дружно, само че започвайки с най-големия проблем – посевместната корупция и поставяйки спазването на разпоредбите над всичко останало, набелязва целите си Делчев.

Реформаторската общественост в България е единственият контейнер за смяна в обществото ни. За разлика от ГЕРБаджийската, социалистическата и псевдо-патриотичната общественост, в реформаторската доминират хора, които не са в политиката, с цел да забогатеят от нея. Има демократи, които са подготвени да отстояват правила и полезности, даже и това да им коства персоналния комфорт, написа още той.

Въпросът за водача ще го има, само че по тази причина ми подхожда концепцията за реформаторските общности за народна власт (РОД) – локалните хора, които са най-близо до районните проблеми, сами да избират своя локален водач и националното си управление – отдолу-нагоре. Формата на един предстоящ либерален съюз би трябвало да се основава на обективни правила и да зачита ползите на сътрудниците. Ако желаеме да създадем нов модел на ръководство, то първо би трябвало да изоставим тарикатските игрички и да го използван по отношение на нас, безапелационен е Делчев.

България влезе в Европейски Съюз, само че 11 години по-късно заплатите не престават да са 3 пъти по-ниски от междинните, а пенсиите жалки. Губим до 19 милиарда евро от корупция годишно, само че съгласно болшинството всичко е точно… тъй като нощес ни сготви антикорупционен закон. Набързо признат за преди председателството на Европейски Съюз, той ще се вее като знаме над следващия неуспех в битката с корупцията. Реформите в опазването на здравето, полицията, превоза и правосъдната система са просто реплика, прикривана всекидневно с евтини кавги. Докато огромният скандал на 21ви век КТБ, бива замитан под килима.

А до тук ни доведоха изпуснатите благоприятни условия. Донякъде заради несръчност, само че най-много заради крадливост няколко министър-председатели от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи пропиляха повече златни благоприятни условия за България, в сравнение с камъни има по билото на Пирин.

Можем повече, можем доста повече! Старият хищнически модел би трябвало да бъде сменен от нов метод на ръководство, натрапен от нови хора, с ново мислене през 2018 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР