В нощта преди финала на Лигата на конференциите между Рома

...
В нощта преди финала на Лигата на конференциите между Рома
Коментари Харесай

Тирана не спа, цяла нощ жестоки сблъсъци между фенове на Рома и Фейенорд

В нощта преди финала на Лигата на конференциите сред Рома и Фейенорд в Тирана избухнаха яростни конфликти, при които нидерландски почитатели нападнаха локален мъж и раниха 10 служители на реда, оповестиха управляващите.

Осем почитатели на Фейенорд са били задържани за това, че са пребили със стол албанец, когато той е изразил поддръжката си за тима на Рома, и се е наложило той да бъде откаран в болница, се споделя в изказване на полицията.

Група от към 200 почитатели на Фейенорд също се сблъска с полицията, до момента в който се опитваше да стигне до региона, където се намираха почитателите на Рома.

Привържениците на италианския клуб също нападнаха органите на реда с пръчки и камъни.

" Десет полицейски чиновници бяха ранени, а един полицейски рейс беше развален от тези " актове на принуждение ", съобщи полицията.

Съперничещи си почитатели влязоха в конфликти на минимум три места в Тирана, осведоми кореспондент на Агенция Франс Прес.

Общо 60 последователи на двата тима са били задържани, оповестиха от полицията.

Въпреки че мястото на осъществяване на финала в сряда - Националната сцена в Тирана - е с потенциал от единствено 21 000 места, се чака общо към 100 000 почитатели на двата тима да дойдат в албанската столица за мача.

Според локалните управляващи почитателите ще бъдат разграничени в обособени почитател зони и ще могат да гледат финала на великански телевизионни екрани.

Преди случаите албанската полиция заяви, че е разположила 2 000 чиновници, с цел да подсигурява, че мачът ще бъде " трансфорат в празник ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР