В никакъв случай плачът не е признак на слабост! Плачем по

...
В никакъв случай плачът не е признак на слабост!
Плачем по
Коментари Харесай

Оказва се, че плачът не е признак на слабост според психолозите

В никакъв случай плачът не е симптом на уязвимост!

Плачем по разнообразни аргументи – заради яд, наслада и горест. Някои считат, че плачът е симптом на уязвимост, само че това не е по този начин. Само този, който не крие сълзите си, може да се одобри за мощен.

И мнозина даже не осъзнават, че плачът е потребен за здравето.

Ето какво мислят психолозите за тези, които постоянно са подготвени да пролеят сълзи:

1) Плачът е симптом на добрина и положително другарство.

Понякога могат да поплачат на рамото ви, само че вие също можете да поплачете на рамото на някого. Достатъчно е да пролеете една сълза, с цел да се освободите от цялата болежка и да се отворите към индивида, който ви схваща и може да ви помогне.

2) Плачът значи, че не се страхувате от възприятията си.

Загубата на непосредствен, напрежението, гнева, омразата, тъгата, някои болести като висока кръвна захар, хормонален дисбаланс и даже неща като тъжни песни и филми – всички тези фактори ви вършат уязвими и могат да причинят сълзи.

Когато не се сдържате, това освен провокира схващане от страна на другите, само че и ви дава мощ да се справите с възприятията си.

3) Вие умеете да се справяте със напрежението.

Когато си позволите да избухнете в сълзи, това работи като ликвидиране, като освобождение от прекомерно дълбоките мисли. А в случай че ги държите в себе си дълго време и не им давате независимост, това може да докара до съществени душевен проблеми.

4) Плачът – симптом на мощен човек, който не се интересува от реакцията на другите.

Понякога усещаме уязвимост и безизходност, заради които се затваряме в себе си. Болката скриваме зад подигравателна усмивка, която обаче не може да подведе никого. Сериозните усеща не могат да бъдат подценявани.

Тези, които не се опасяват да плачат, са по-силни от всички, тъй като могат да управляват страстите си. Да сдържате сълзите си и да не плачете, е нездравословно!

Вижте още: По ръката човек може да дефинира от каква болест страда

Вече ще гледате на сълзите по по-различен метод, нали?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР