В непрекъснато развиващата се област на науката за храненето продължава

...
В непрекъснато развиващата се област на науката за храненето продължава
Коментари Харесай

8 зеленчука, които НЕ ТРЯБВА да ядете за закуска

В непрестанно разрастващата се област на науката за храненето продължава спор за това кое хранене е най-важното за деня. Но все пак това въпреки всичко би трябвало да е закуската, тъй като тя дава звук за целия ден. Всеки знае, че закуската би трябвало да е богата на фибри и задоволително калории, тъй като храносмилателната система работи най-добре след добър сън. 

Всъщност проучване, оповестено в Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, препоръчва питателната закуска да бъде желана пред, да речем, вечерята, с цел да се предотврати затлъстяването и високите скокове на кръвната захар, пише Onlymyhealth. Ето за какво салатите са незаместим артикул за закуска. Някои зеленчуци обаче може да не са от изгода за тялото ви заран или даже да са нездравословни за вас.
Лук  Снимка: Freepik
Лукът е съществена съставна част в множеството предписания, изключително в индийската кухня. Любителите на лука постоянно го прибавят към множеството ястия за закуска, само че лютивият му и изострен усет може да докара до неприятно храносмилане заран. Нещо повече, суровият лук може да остави дългогодишен послевкус, който предизвиква неприятен мирис, което също не е идеалното начало на деня.
Зеле
Зелето съдържа сяра, която при готвене има остра миризма и не способства за приятното начало на сутринта. Този артикул също е много тежък за стомаха. Следователно, яденето на зеле за закуска може да аргументи отичане на корема и газове.
Чесън  Снимка: Pixabay
Подобно на лука, чесънът има мощен, изострен усет и може да аргументи неприятен мирис, което го прави по-малко мечтано утринно хранене. Може също да аргументи стомашен дискомфорт като лука, тъй като има изострен усет и предизвиква топлота в тялото.
Люта чушка
Лютите чушки като халапеньо могат да бъдат прекомерно люти за закуска, евентуално претоварвайки вкусовите рецептори и причинявайки дискомфорт, изключително в случай че имате сензитивен корем. Силната му пикантност може да раздразни стомашната лигавица, причинявайки киселини и неприятно храносмилане.
Сурови броколи  Снимка: Getty Images
Въпреки обстоятелството, че броколите са доста питателни, те мъчно се смилат в недопечен тип. Може да изпитате храносмилателен дискомфорт, в случай че ядете огромно количество броколи за закуска. Това постоянно води до газове и отичане, тъй че не би трябвало да го избирате за закуска.
Репичка
Острият пиперлив усет на ряпа може би не е най-идеалният вид за закуска. Нещо повече, яденето на репички на празен корем може да аргументи проблеми с газовете, гадене, метеоризъм, смутен корем и главоболие.
Карфиол  Снимка: Pixabay
Яденето на карфиол на празен корем може да аргументи синдром на раздразнените вътрешности. Въпреки че карфиолът е отличен източник на фолат, витамин К и фибри, той, сходно на броколите, е кръстоцветен зарзават и може да бъде сложен за мелене от тялото, изключително заран.
Патладжани
Хората със слаба храносмилателна система постоянно се поучават да заобикалят патладжана, тъй като е мъчно смилаем, тъй че яденето му на празен корем не е добра концепция.

Няма подозрение, че зеленчуците са питателна добавка към всяко хранене. Добавянето на зеленчуци към утринното ви хранене нормално е здравословен избор, само че не всички зеленчуци са еднообразно положителни за закуска. Тъй като закуската е един от най-важните способи за започване на деня, значимо е да изберете верните храни, които освен обезпечават хранителна стойност, само че и поддържат внушителен външен тип и оказват помощ да се избегне дискомфорт.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР