В непознаване на действащите закони на Република България бе обвинен

...
В непознаване на действащите закони на Република България бе обвинен
Коментари Харесай

Димитър Стоянов обвини Кирил Петков в непознаване на действащите закони

В непознаване на настоящите закони на Република България бе упрекнат Кирил Петков от някогашния боен министър Димитър Стоянов .

Повод за изявлението е настоящата тематика със промяната на основния секретар на Министерство на вътрешните работи , поради която сред лагера на постоянния кабинет и президента Румен Радев летят офанзиви в медиите и обществените мрежи . Публикуваме изявлението на Стоянов без редакторска интервенция:

„ Кирил Петков: „ Още в предишното постоянно държавно управление този основен секретар не се справяше, само че президентът застана компактно зад него и отхвърляше да подпише неговата промяна, просто тъй като му беше правилен. “

Не за първи път господин Петков демонстрира непознаване на настоящите закони в страната ни. За бъде заменен основен секретар на Министерство на вътрешните работи е належащо да има предложение от Министерски съвет., а по-късно се подписва уакз. Така е записано в Закона за Министерство на вътрешните работи.
член 36. (3) Главният секретар на Министерство на вътрешните работи се назначава с декрет на президента на републиката по предложение на Министерския съвет.

Има ли решение на Министерски съвет с министър председател К. Петков за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и в случай че има, изпращано ли е то до Администрацията на президента за издаване на декрет? Не! В Президентството такова предложение не е постъпвало. Може би са го изпратили на баща Петко или някъде другаде за координиране?

Късата памет, съчетана с безспорна непросветеност, ражда несъответстващи изявления. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР