в неделя за девети пореден ден на протести срещу военния

...
в неделя за девети пореден ден на протести срещу военния
Коментари Харесай

Хиляди в Мианмар осъдиха военния преврат на нов протест

в неделя за девети следващ ден на митинги против военния прелом. Те се събраха за втори следващ ден пред американското посолство в Янгон, с цел да изискат поддръжка от Вашингтон на наказания в резултат на грабването на военната мощност.

Междувременно страхът от военни репресии нараства, така като редица танкове са били видяни да влизат в града, сподели свидетел пред dpa и добави, че " хората се опасяват ". Изображения на идващите танкове се появиха онлайн, като вестник The Irrawaddy оповестява, че интернет би трябвало да бъде блокиран за една нощ по военни указания. Военните към този момент стопираха достъпа до обществените мрежи.

на десетки хиляди пандизчии в петък след оповестяването на прошка. Това е първото сходно освобождение от новата военна хунта. Националният административен съвет (NAC), управляван от водача на преврата и военния шеф на страната генерал-министър Мин Аун Хлайнг, разгласи, че амнистията на 23 314 пандизчии е удължена по филантропични аргументи като жест в чест на 71-ия ден на Съюза в страната.
 Полицията в Мианмар употребява водни оръдия, гумени и бойни патрони по протестиращите
Полицията в Мианмар употребява водни оръдия, гумени и бойни патрони по протестиращите

Една жена е в сериозно положение

Сред освободените са и 55-ма чужденци. Не беше ясно обаче какъв брой политически пандизчии ще бъдат освободени по амнистията. Той добави, че доживотният затвор ще бъде понижен до 40-годишен затвор, срокът на пандиза над 40 години ще бъде понижен до 40 години, а 40-годишният затвор и по-кратките присъди ще бъдат понижени с четвърт. Това беше първата прошка от военната хунта, която смъкна гражданското държавно управление, водено от Аун Сан Су Чжи в анемичен прелом на 1 февруари.

Хунтата обаче арестува стотици държавни чиновници , дисиденти и държавни чиновници, които започнаха ненасилствена антипревратна стачка. Стотици поданици на община в Янгон се събраха покрай полицейския сектор късно в четвъртък, настоявайки за освобождението на стихотворец, участващ интензивно в митинга против преврата, който беше похитен от полицията.

Съединени американски щати, които се върнаха в съвета тази седмица, са измежду наблюдаващите, които поддържаха настояването за привикване на сесията. Президентът на Съединени американски щати, която проправя пътя за нови наказания на Съединени американски щати против водача на преврата Мин Аунг Хлайнг и неговите сътрудници генерали за поглъщането.

Военните направиха държавен прелом през предходната седмица. Това постави завършек на 10-годишния интервал на демократично възобновяване на страната. В Мианмар през последните няколко дни против узурпаторите на властта. Полицията употребява против тях с ълзотворен газ, гумени и даже бойни патрони.

Мианмар, (до 1989 година страната е наричана Бирма) се намира от време на време под контрола на военните. Премиерът Аун Сан Су Чжи, водач на опозицията против военния режим в продължение на 20 години, през по-голяма част от времето е под домакински арест, откакто се връща в страната от изгнаничество през 1989 година. През 1990 година печели уверено изборите, само че те са оповестени за невалидни от военните, които отхвърлят да предадат властта. Аун Сан Су Чжи е носителка на Нобелова премия за мир за 1991 година
 Мианмар залят от най-големите митинги от Шафрановата гражданска война
Мианмар залят от най-големите митинги от Шафрановата гражданска война

Десетки хиляди излязоха на митинги в Мианмар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР