В неделя, цяло село в германската провинция Бранденбург – населено

...
В неделя, цяло село в германската провинция Бранденбург – населено
Коментари Харесай

Беднотия и разруха: Цяло село в Германия се продава за 125 хиляди евро

В неделя, цяло село в немската провинция Бранденбург – обитаемо главно с пенсионери, живеещи в порутени постройки – ще бъде продадено на търг, сходно на ориста на доста други източногермански обитаеми места, написа немската редакция на изданието The Local, представено от " Фокус ".

В една скорошна заран, 71-годишният Паул Урбанек вижда странна табела на входа на Алуин, малко, отдалечено селце с разнебитени къщи в Източна Германия. Цялото място е оповестено за обмен.

В неделя, дузината здания, плюс няколко бараки и гаражи, ще бъде продадено на търг в Берлин, като началната цена е 125 хиляди евро. Който и да купи Алуин, ще получи дребна част от немската история – място, чиито празни къщи и застаряващо население отразяват общата орис на източнотогерманския хинтерланд след обединяването на страната преди 27 години.

„ Задавиха ни със студена вода “, споделя Урбанек, стоешком пред порутената си къща - нормална панорама в целия район, където селата изчезват последователно поради напускането на младежите. Алуин не е единственото сходно обитаемо място в Източна Германия, която изостава съществено от западните провинции в икономическо отношение.

Доходите на локалното население сформират единствено 67% от тези на сънародниците им на Запад за 2015 година. Според отчет на немското държавно управление, сред 1990 и 2015 година популацията на района е намаляло с 15%. Това се дължи на огромния брой затворени предприятия
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР