В неделя ще се проведе решителният вот за ръководител на

...
В неделя ще се проведе решителният вот за ръководител на
Коментари Харесай

Предстои решителният сблъсък за столичната адвокатура

В неделя ще се организира решителният избор за началник на Софийската адвокатска гилдия. Един против различен на балотажа ще се изправят адв. Стефан Марчев, който има нежна преднина против считания по-рано за любимец адв. Александър Машев.

Изборът на нови управителни органи на колегията нормално не е топ тематика на обществото и медиите, само че развръзката в тази ситуация е значима, освен поради решаването на професионалните проблеми на гилдията. През последните години адвокатската общественост се открои като мощен глас в отбрана на правовата страна и независимостта на правосъдната власт. Това е идея на цялото гражданско общество в актуалната обстановка на " превзета страна ", както мнозина анализатори разказват олигархичното слепване сред законодателната, изпълнителната и правосъдната власт.

" Софийският университет " против Школата в Симеоново. Така показват конфликта последователите на адв. Марчев, който е ученик на най-престижната юридическа школа в България. Неговият съперник е приключил Академията на Министерство на вътрешните работи, чиито ученици през последните години все по-уверено заемат позиции в правосъдната власт, а все още най- яркият им и забележим представител е основният прокурор Иван Гешев.

Класификациите на тематика " Магнаура " против " милиционерското учебно заведение " не впечатляват изключително подкрепящите адв. Машев, който потвърждава, че е харесван и има съществено въздействие. Ако Машев завоюва, той ще стане първият ръководител на колегията, който не е приключил " Право " в СУ.

На първия тур най-вече гласове получи Стефан Марчев – 847, а Александър Машев имаше 698. Това към момента не значи нищо. Вотът ще се реши от мобилизацията в колегията и разпределението на гласовете за останалите четирима претенденти, които общо получиха 248 гласа. На трето място се класира адв. Райна Аврамова със 153 гласа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР