В неделя ще бъде затворена част от тунела на НДК

...
В неделя ще бъде затворена част от тунела на НДК
Коментари Харесай

Затварят част от тунела на НДК заради изграждането на нова тролейбусна линия

В неделя ще бъде затворена част от тунела на НДК поради създаване на кабелната мрежа на новото тролейбусно трасе по бул. „ Черни връх “. Новата линия, по която ще се движи тролейбус номер 7, ще свързва кварталите „ Люлин " и „ Манастирски ливади " с центъра. Според Столичната община по този метод ще се обезпечи оптимално бързо придвижване на градския превоз през две сложни кръстовища.


Очаква се тролейбусите да тръгнат по новата линия от април. Така, с разширението на трасето се основава най-дългата тролейбусна линия в столицата - близо 15 километра. Само новата част ще бъде 3 километра и половина. Интервалът на придвижване в натоварените часове ще бъде сред 8 и 10 минути. Удължаването на тролейбусната линия ще размени трамвай номер 6, който се движеше до Лозенец.
Дончо Барбалов, зам.-кмет на София по превоз: Движението на колите от " Петте кьошета " в посока Черни връх ще се резервира през тунела, както е и през момента. Знаете през последните години беше направено и мисля, че се посреща добре от всички участници в придвижването в София.
Дончо Барбалов разясни, че синята зона на бул. „ Фритьоф Нансен “ остава, а паркирането на колите ще бъде променено от перпендикулярно на паралелно.

Що се отнася до ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “, той продължава и няма да завърши до началото на март, както беше планувано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР