В неделя се очаква привържениците и противниците на каталунската независимост

...
В неделя се очаква привържениците и противниците на каталунската независимост
Коментари Харесай

Предстои голям протест За и Против каталунската независимост в неделя

В неделя се чака последователите и съперниците на каталунската самостоятелност да излязат на огромен протестен протест по улиците, съобщи Българска национална телевизия.
След като по-рано през днешния ден Народното събрание на Каталуния прогласи еднолично самостоятелност, Мадрид реагира стремително, като съобщи, че лишава автономността на региона.
Светът реагира, в поддръжка на единството на Испания. " Подкрепяме запазването на териториалната целокупност и държавния суверенитет на Испания, която е наш стратегически сътрудник и съдружник ", е формалната българска позиция , изпратена по-рано от Външно министерство.
Междувременно стана ясно, че основният прокурор на Испания ще повдигне обвиняване за повдигане на протест против каталунския президент и членовете на кабинета му , съобщи Sky News.
Според испанското законодателство, повдигането на протест може да се накаже с до 25 години в пандиза . По-кратки са присъдите, в случай че протестът не докара до принуждение. Освен това до 35 години отнемане от независимост се плануват за държавна измяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР