В неделя над по-голямата част от страната облачността ще е

...
В неделя над по-голямата част от страната облачността ще е
Коментари Харесай

Облачно и мъгливо в неделя, с какво време ще започне новата седмица

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна, в равнините и низините преди обяд ще е мъгливо. Над югозападните и планинските региони ще доминира слънчево време, вечерта и там ще се заоблачи. Късно вечерта в крайните северозападни региони още веднъж ще завали дъжд. Ще духа слаб до сдържан най-вече южен вятър. Максималните температури ще са сред 7 и 12 градуса.

По Черноморието облачността ще е забележителна, преди обяд на доста места ще е мъгливо. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време, късно вечерта ще се заоблачи. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.

В понеделник вятърът ще остане от юг-югозапад и ще е относително топло за интервала. Ще бъде облачно, в Западна България с превалявания от дъжд, обилни по количество тук-там в крайните югозападни региони. През нощта против вторник и във вторник, с насочване напразно от северозапад, ще прониква леден въздух. В планинските региони и във високите полета в Западна България дъждът бързо ще премине в сняг.

Във вторник преваляванията ще обзет и Източна България. С продължаващото намаляване на температурите тук-там в Дунавската низина и Предбалкана ще вали сняг, а в източните региони и Горнотракийската равнина - дъжд. Повишена възможност за обилни по количество превалявания има тук-там в Южна България.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР