В неделя Лас Вегас ще бъде домакин на страхотната бойна

...
В неделя Лас Вегас ще бъде домакин на страхотната бойна
Коментари Харесай

Ян Блахович и Магомед Анкалаев обещават истинско шоу в Лас Вегас на UFC 282

В неделя Лас Вегас ще бъде хазаин на страхотната бойна вечер в UFC 282. Основното събитие ще бъде борбата сред Ян Блахович и Магомед Анкалаев. Галавечерта е от 05:00 часа сутринта в неделя и ще може да я гледате онлайн в ефира на MAX Sport 2.  

39-годишният Блахович и Анкалаев ще бият за купата в полутежка категория, която беше овакантена след травмата на Иржи Прохазка.



Блахович завоюва купата си в края на септември 2020-а година, надделявайки над Доминик Рейес с механически нокаут във втория рунд в подглавния конфликт на UFC 259. На 30 октомври, 2021 година, обаче полякът изгуби пояса след загуба от Глоувър Тейшейра в основния дуел на UFC 267.

Ян има общ баланс от 29 победи и 9 загуби в ММА. Той е спечелил 18 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 9 след събмишън). За последно Блахович надви над Александър Ракич, след триумф с механически нокаут в третия рунд (контузия в крайници на австриеца) на събитието UFC on ESPN 36.

30-годишният Магомед Анакалаев е с баланс от 17 победи и 1 загуба в ММА. 9 от триумфите си той е постигнал посредством нокаут. Откакто е част от UFC, той има 9 извоювани и 1 изгубен конфликт. Дагестанският войник подписа с компанията през 2018-а година, когато беше несломим (9-0). Още при дебюта си, обаче, Анкалаев позволи първо проваляне в кариерата си, губейки от Пол Крейг със събмишън в третия рунд. От тогава насам 30-годишният войник има осем следващи триумфа в осмоъгълника.

Сред тях са победи над Марчин Прачнио, Клидсън Абреу, Далча Лунджамбула, два пъти над Йон Кутелаба. През 2021 година той първо надви над Никита Крилов с решение, а по-късно разруши и Волкан Йоздемир на UFC 267. Този март той обезличи и Тиаго Сантос на UFC Fight Night 203 за осмата си поредна победа в UFC, a при последното си влизане в осмоъгълника, надви и над някогашния кандидат – Антъни Смит.

Our main event by the numbers
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР