В неделя Израел спря действието на ВИП пропуск, който улеснява

...
В неделя Израел спря действието на ВИП пропуск, който улеснява
Коментари Харесай

Израел отне ВИП пропуска на палестинския външен министър за Западния бряг - Свят

В неделя Израел спря действието на ВИП пропуск, който улеснява пътуването на палестинския външен министър във и към окупирания Западен бряг, където се намира по-голямата част от Палестинската автономност. Това е една от ответните ограничения за палестинския опит да се включи Международният съд (МС) в техния десетилетен спор, предава Ройтерс.

При влизане в окупирания от Израел Западен бряг от Йордания външният министър Рияд ал-Малики е бил арестуван за 30 минути от гранични чиновници, които конфискували " ВИП " картата му за пътешестване, оповестиха от канцеларията му.

Говорител на израелското министерство на защитата, което управлява Западния бряг, удостовери този ход, като го назова част от осъществяването на държавно решение от петък.

В това решение Израел разгласи ответни ограничения, откакто Общото заседание на Организация на обединените нации, в отговор на апел на палестинците, изиска от Международния съд мнение по отношение на правните последствия от окупацията на палестинските територии от Израел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР