В неделя Ford Motors имаше бърз и твърд отговор на

...
В неделя Ford Motors имаше бърз и твърд отговор на
Коментари Харесай

Ford Motors няма да премести производството си от Китай в САЩ въпреки призивите на Доналд Тръмп



В неделя Ford Motors имаше бърз и корав отговор на настояванията на американския президент Доналд Тръмп, че митническите цени за китайски артикули ще принудят огромният авто производител да построи цех за производството на модела Ford Active кросоувър в Съединени американски щати.

" Не би било преференциално да изградим цех за модела Focus Active в Съединени американски щати при предстоящ годишен размер на продажбите, който да е по-малък от 50 хиляди автомобила ", ", се показва в особено изказване на компанията Ford в неделя, оповестява организация MarketWatch. " Ford обаче се гордее да наеме повече почасови служащи в Съединени американски щати и да създава повече транспортни средства в Съединени американски щати, в сравнение с всеки различен авто производител ", се добавя в известието на компанията.

Повод за това изказване даде коментар на Доналд Тръмп в туитър по-рано в неделя, че " Ford брутално умъртви проекта за продажба в Съединени американски щати на създадени в Китай дребни коли предвид на вероятността за по-високи американски митнически цени. Този автомобил може да бъде създаван в Съединени американски щати и Ford няма да заплаща мита! ".

Трябва да се има поради, че на 31-ви август компанията " Форд " анулира проектите си да внася компактни Focus Actives, създадени в Китай, заради високите тарифни разноски. Но това просто значи, че този модел автомобил няма въобще да бъде продаван в Съединени американски щати и ще продължава да бъде продаван на всички места другаде по света.

" Това е в допълнение доказателство, че нито президентът, нито комерсиалните му представители нямат визия за сложността на международните вериги за доставки ", уточни Джон Габриелсен, пазарен икономист, профилиран в автомобилната промишленост, за неделното издание на Detroit Free Press.

Акциите на Ford завършиха петъчната търговия с намаляване от 1,7% и към този момент изгубиха съвсем 26% от цената си в границите на актуалната година, като в това време необятният фондов показател S&P500 се търгува със 7% над неговите равнища от началото на 2018-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР