В неделя държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън направи необявено

...
В неделя държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън направи необявено
Коментари Харесай

Изненадваща визита на Блинкън в Рамала

В неделя държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън направи необявено посещаване в Рамала, столицата на палестинската власт на Западния бряг. Тук той се срещна с ръководителя на палестинската национална власт Махмуд Абас, написа съветската секция на " Би Би Си ".

Президентът на Палестинската автономност Абас декларирал пред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Рамала, че би трябвало да има " неотложно преустановяване на огъня " и да се позволи влизането на филантропична помощ в линията Газа, заяви представителят му Набил Абу Рудейнех.

Съединени американски щати се опълчват на апелите за преустановяване на огъня с аргумента, че това ще даде на Хамас време да се прегрупира, заяви „ Гардиън “.

Махмуд Абас управлява палестинската администрация от 2005 година и съставлява политическата партия Фатах, главният противник на групировката " Хамас ", която ръководи линията Газа, откакто през2005 година принудително завзе властта в анклава. След което умъртви политици и дейни поддръжници на Фатах или ги принуди да избягат на Западния бряг.

Сред вероятните разновидности за следвоенно споразумяване на Газа се преглежда концепцията за възобновяване на ръководството на Фатах там. Самата партия обаче по-рано съобщи че няма предпочитание " да се върне в Газа на израелски танкове ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР