В неделя (3-ти май) 77,103 човека от 104 държави заедно

...
В неделя (3-ти май) 77,103 човека от 104 държави заедно
Коментари Харесай

Wings For Life World Run 2020 събра 77,103 участника

В неделя (3-ти май) 77,103 индивида от 104 страни дружно съумяха да реализират това, което изглеждаше непостижимо в сегашната обстановка. Те бягаха, вървяха и си помагаха един различен по време на световното тичане Wings for Life World Run 2020. Физически разграничени, само че обединени в името на една обща идея, участниците събраха 2,8 благ евро за намиране на лекуване на хората с гръбначни увреждания. Нина Зарина от Русия победи за втори следващ път в световната конкуренция, като избяга 54,23км. Майкъл Тейлър от Англия стана първи при мъжете с 69,92 км.

“Всички имахме ограничавания и спънки в персонален аспект в последните няколко седмици, само че обстановката постепенно нещата се възстановяват към естествения си темп. Хората с гръбначни увреждания са в перманентна изолираност през целия си живот. Те също си мечтаят да бъдат свободни още веднъж и още веднъж да вършат нещата, които обичат.”, сподели Анита Герхардтер, изпълнителен шеф на неправителствената фондация Wings for Life, чиято задача е да откри лек за гръбначни увреждания.

“Днес повече от 77,000 индивида дружно дадоха вяра и способстваха да се откри метод за прекратяването на перманентната изолираност на хиляди хора, приковани в инвалидни колички.”

В тъкмо 14:00 часа българско веме, участници от 104 страни и 171 националности дадоха начало на своето тичане, без значение от климатичните и времеви условия на мястото, където се намират. От Австрия до Австралия, от Танзания до Тайван – всички бягаха, спазвайки меркиге за сигурност в другите страни.

Последните минути, в бягането останаха новобранецът от Англия - Майкъл Тейлър, и двукратният световен първенец от Швеция, Арън Андерсен. Майкъл съумя да поведе конкуренцията с избягани 69,92км и остави шведа втори с 68,15км. Короната при дамите отиде за рускинята Нина Зарина (54,23км), която остави световната шампионка от 2017, Доминика Стелмач, на 2,98км разстояние.

Линдзи Вон, най-хубавата скиорка за всички времена, разяснява:

“Невероятно е какъв брой доста хора се сплотяват дружно в бягането Wings for Life Word Run! Няма друго такова тичане по света. Толкова доста събития бяха канселирани, само че ето, че има едно, в което успяхме да участваме всички дружно и да бъдем част от една и съща идея.”

Австрийската ски легенда Марсел Хиршър показа, че “беше отлично да бъда част от Wings for Life World Run. Да тичам с app беше нещо ново за мен, само че в действителност занимателно. Да знаеш, че по едно и също време с теб започват 77,000 индивида е неща в действителност доста.”

В София, макар дъждовните климатични условия, бяха регистрирани 125 интензивно бягащи хора, като броя на присъединилите се участници в цялата страна надвишава 200.

Осмото издание на Wings for Life World Run ще се организира на 9-ти май, 2021 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР