В неделя (13 август) от 16:50 часа БНТ1 ще излъчи

...
В неделя (13 август) от 16:50 часа БНТ1 ще излъчи
Коментари Харесай

С документалния филм "Американска мечта – Емил Костадинов" БНТ отбелязва 50-годишнината на легендарния футболист

В неделя (13 август) от 16:50 часа БНТ1 ще излъчи документалния филм от поредицата „ Американска фантазия ", отдаден на футболиста Емил Костадинов. На 12 август един от най-обичаните български футболни герои, с чието име са свързани значими моменти от българската спортна история, навършва 50 години.

По този мотив публичната телевизия ще покаже откровения роман на прославения национал за гола, с който и до през днешния ден се свързва името му - попадението в последната минута от срещата на стадион „ Парк де пренс ", което даде началото на най-емоционалното футболно лято за България - присъединяване на Световното състезание в Съединени американски щати. Във кино лентата Емил Костадинов споделя, че за него има и по-красиви голове от този, който му донесе най-голяма популярност и разкрива кой е прякора, с който към него се обръщат съотборниците му от националния отбор. Зрителите на БНТ1 ще научат, кой е обичаният мач на една същинска футболна легенда и кои са най-ярките му мемоари от спортните години в ЦСКА, в тимовете на „ Порто " и „ Байерн ". Пред камерата на Българска национална телевизия Емил Костадинов споделя за участията си в двете Световни шампионати по футбол (през 1994 и през 1998 г.) и в Европейското - през 1996 година

Автори на поредицата „ Американска фантазия " са режисьорът Георги Торнев и журналистът Методи Манченко.
Непосредствено след края на кино лентата „ екзекуторът на петлите " ще бъде посетител в студиото на предаването „ Спортна тресчица " от 17:30 часа по БНТ1. Зрителите ще видят най-трогателните пожелания на другари и сътрудници към юбиляра. Специално за Българска национална телевизия Христо Стоичков записа от Маями своето откровено послание към Емо Костадинов. Носителят на „ Златната топка " споделя, че точно Костадинов е един от хората, чиито достижения са предиздвикали света да научи къде е България.

Гледайте документалния филм „ Американска фантазия - Емил Костадинов " на 13 август (неделя) от 16:50 и обзорното спортно предаване „ Спортна тресчица " в 17:30 по БНТ1!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР