В неделната вечер вчера Ретро Музеят в Grand Mall посрещна

...
В неделната вечер вчера Ретро Музеят в Grand Mall посрещна
Коментари Харесай

Филип Киркоров с ексклузивно посещение в Ретро музея

 В неделната вечер през вчерашния ден Ретро Музеят в Grand Mall посрещна специфичен посетител. На извънредно посещаване дойде съветската поп икона Филип Киркоров, който е роден във Варна и първите седем години от детството си живее тук като всички български деца от края на 60-те и началото на 70-те. Филип Киркоров беше съпроводен от двете си деца Алла-Виктория и Мартин, които щъкаха навсякъде и ужасно се забавляваха с предметите от детството на татко си.

Собственикът и основател на Ретро музея Цветан Атанасов с горделивост разведе звездния посетител из впечатляващата си сбирка от леки коли от епохата на соца. Първата кола, която той видя, беше именитата " Чайка “ – возилото на генералните секретари, само че се оказа, че моделът е и една от последните соц коли, които Филип Киркоров е имал. Той на драго сърце седна в нея, децата му също незабавно се наместиха на задната седалка. Но това беше единствено първата изненада, с всяка последваща кола машината на времето се завърташе на все по-бързи обороти и актьорът стартира да си припомня с носталгия очарователни моменти от детството в България и от ранните си години в Русия.

" Имах такова колело Балкан, ах, по какъв начин го обичах! Това беше най-любимият ми велосипед “ – показа разчувствуван Киркоров. Позна и модела на първата си камера – Кварц, и театралния бинокъл, елката и телефона с шайба, а когато видя махленски телефон, не се стърпя и на драго сърце театралничи за фотография. Още доста детски мемоари го чакаха в Ретро Музея – Кока Колата с българско лого, швепсовете, одеколона Тройной, брендито Слънчев бряг, дребния тв приемник Юность. Високият съвсем 2 метра артист съумя да се вмести даже в дребния полски Фиат 126 за наслада на своите малчугани.

Появи се и първата му кола – Лада седми модел, в безусловно същия цвят, каквато е била неговата кола – перлено светлосин. Радостта му беше голяма, той другарски потупа капака й, надникна под него, седна на шофьорското място, а усмивката не слизаше от лицето му. Призна, че след нея е имал доста коли, само че този спомен му е доста безценен. Иначе през звездната си кариера е карал Volvo, Audi TT, Mercedes, а в този момент се появява пред алените килими със своя блестящ Rolls-Royce Phantom, а за всеки ден употребява Maybach.

Накрая Киркоров влезе и в Музея на восъчните фигури, където се снима до фигурите на Лили Иванова и Емил Димитров, и направи занимателни жестове пред фигурите на Тодор Живков и Леонид Брежнев.

Развълнуван, допрян от спомените и носталгията, Филип Киркоров благодари сърдечно на своя хазаин Цветан Атанасов, подписа се в Книгата на почетните посетители и го насърчи да продължава да събира свидетелствата на времето: " Това, което сте съхранили в Ретро музея, е удивително, продължавайте, единствено на такива луди хора като вас се крепи земята! “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР