В неделната вечер, Би Ти Ви ни осигури едно вълнуващо

...
В неделната вечер, Би Ти Ви ни осигури едно вълнуващо
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Сбогуване с Херо

В неделната вечер, Би Ти Ви ни обезпечи едно вълнуващо прекарване: прощаване с американската посланичка Херо Мустафа.
Тя ни сподели да не губим вяра.
Няма – обещаваме.

Спомена и работата на правосъдните ни органи.

И феновете чакаха, че ще даде образец със скорошните дейности на основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс по отношение на аферата НЕКСО – и по този метод ще насърчи работата на българската прокуратура по същия случай.

Учудващо обаче тя не загатна въпросната спекулация – а и никой не я попита - макар, че нейни основни герои са неколцина български гении.
Деянието им е прието и глобено от самата нюйоркска прокуратура.

Скоро стана ясна и повода за мълчанието на госпожа Херо: на екрана цъфна един от основателите на НЕКСО, някой си Тренчев, и стартира да сипе огън и жупел по българската прокуратура.

И госпожа Херо, може би не по своя виновност, изпадна в неловка обстановка – да пее в синхрон с човек, чиято „ компания “ е към този момент глобена с една тлъста санкция от 45 милиона $ и безусловно изметена от Съединени американски щати.

А, от горната страна на всичко, би трябвало в най-кратко време да възвърне вложенията на американските жители в НЕКСО – приказва се за 3/три милиарда $.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс не взе участие – за разлика от нашата госпожа Херо – в съмнителни дуети и се изрази пределно ясно:

Глобата се постанова на фирмите за криптовалута Nexo Inc. и Nexo Capital Inc. (Nexo) за присъединяване в нерегистрирано предложение и продажба на скъпи бумаги и артикули и за неистина на вложителите по отношение на тяхната регистрация. Nexo също ще бъде неразрешен от бранша на скъпите бумаги в Ню Йорк за пет години и би трябвало да уведоми всичките си вложители в Съединени американски щати, в това число към 3000 нюйоркчани, да изтеглят активите си от платформата.

„ Криптовалутните компании са ненадеждни и сенчести, само че не са ваксинирани от отговорност “ - сподели основният прокурор Джеймс. - „ Nexo подцени многократните предизвестия от моя офис да се записват и през днешния ден те заплащат цената за своите непозволени дейности. Дните на криптокомпаниите, които се държат по този начин, като че ли разпоредбите не важат за тях, свършват. “

Към основния прокурор Джеймс се причислиха държавни регулатори на скъпи бумаги от Калифорния, Индиана, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Върмонт, Вашингтон и Уисконсин.

Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати също разгласи редом съглашение, в което Nexo се съгласява да заплати спомагателни 22,5 милиона $ и да приключи предлагането и продажбата на продуктите си в Съединените щати.

На чист „ американски “, всичко това значи единствено едно:
„ Вън мошениците! “

Обаче Тренчев щял да съди България за 1/един милиард $ – и това сподели по малкия екран – и то, тъй като българската прокуратура следва образеца на нюйоркската.

Всичко това придаде изключително обаяние на вечерта, направи я в действителност вълнуваща.

Независимо, че Херо ни помаха за довиждане с два аршина…

***

Уважаеми другари, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и прочие, които употребяват името ми или мои снимки, нямат нищо общо с мен.

***

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР