В НДК в 10 ч. започна конгресът на БСП. На

...
В НДК в 10 ч. започна конгресът на БСП. На
Коментари Харесай

Корнелия Нинова на конгреса на БСП: ГЕРБ са провалено настояще

В НДК в 10 ч. стартира конгресът на Българска социалистическа партия. На форума участват към 2000 души - делегати и посетители. Като първа точка от дневния ред водачът Корнелия Нинова направи разбор на настоящата политическа обстановка в България и Европа и уточни идните задания пред партията.

Корнелия Нинова - ръководител на БС: България е в клинична демографска гибел, България изчезва. Демократичните институции не работят, Държавата е завладяна от малко на брой, народът е пленен и държан в боязън от свои. Корупцията е държавна политика, безнаказаността е обезпечена със закон и това не може да продължава. Този модел ни убива. ГЕРБ са 10-годишно минало и провалено настояще. А нашият диалог през днешния ден е за бъдещето.Алтернатива постоянно има. С Визия за България ние предлагаме нашата.Сергей Станишев - президент на ПЕС: Който се пробва да копае окопи сред Българска социалистическа партия и европейското социалистическо семейство, стреля в крайници си.
Знаем вашата позиция за Истанбулската спогодба. Смятате ли, че при номинациите това няма да окаже въздействие?
Има хора, които злоупотребяват с това, аз и в този момент го виждам, само че нямам терзания. Мисля, че има 2 евентуални риска, с изключение на всички благоприятни условия пред Българска социалистическа партия. Първият риск е ние самите да подарим на ГЕРБ успеха на европейските избори, което сме правили нееднократно, най-много със сигнали за разправии и вътрешно разцепление. Това постоянно демотивира нашите гласоподаватели. И второ да не реализираме вътрешна готовност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР