В най-странния сезон на Шампионската лига е време за най-дългоочаквания

...
В най-странния сезон на Шампионската лига е време за най-дългоочаквания
Коментари Харесай

Най-дългоочакваният жребий

В най-странния сезон на Шампионската лига е време за най-дългоочаквания чоп. Днес (10 юли) ще станат ясни четвъртфиналните двойки в най-силния европейски клубен шампионат.

Тегленето може да гледате директно по bTV Action от 13:00 ч.!

Какво ни чака?

Вече са ясни половината четвъртфиналисти в Шампионската лига - " Пари Сен Жермен ", " Лайпциг ", " Аталанта " и " Атлетико " Мадрид. Те съумяха да изиграят по два мача в осминафиналите и да отстранят надлежно " Борусия " Дортмунд, " Тотнъм ", " Валенсия " и миналогодишния първенец " Ливърпул ".
Реваншите от осминафиналите в Шампионската лига - по проект и без аудитория Не пропускайте жребия за четвъртфиналите - на 10 юли от 13:00 ч., директно по bTV Action
Остават обаче още 4 мача: " Манчестър Сити " - " Реал " Мадрид (2:1 в първия мач), " Байерн " - " Челси " (3:0 в първия мач), " Ювентус " - " Олимпик " Лион (0:1 в първия мач) и " Барселона " - " Наполи " (1:1 в първия мач). Реваншите би трябвало да се изиграят по проект - на плануваните за това игрища в Англия, Германия, Италия и Испания. Като дати от УЕФА дефинираха 7 и 8 август, с цел да бъдат избрани всички четвъртфиналисти.

Снимка: Reuters

Това е нужно, с цел да могат осемте тима да стегнат багажите си и на 12 август да дебаркират в столицата на Португалия - Лисабон. Именно там ще се изиграят и последните мачове за сезона.
Официално: Лисабон приема финалната осмица в Шампионската лига Останалите четири реванша от осминафиналите ще бъдат на 7 и 8 август
Финалът в конкуренцията е очакван за 29 август.

Промяната беше наложена поради пандемията от ковид. Разпространението на болестта спря шампионата през март 2020 година Заради COVID-19 оставащите мачове ще се играят без аудитория. Победителят и участник в идната фаза ще се взема решение след единствено един мач, а не както до в този момент - в два, при разменено домакинство.

В днешния чоп няма да има ограничавания и разминавания. Един против различен могат да се изправят отбори, сблъсквали се и в груповата фаза на сезон 2019/2020, както и такива от едно и също състезание.

Снимка: uefa.com

Ясно е към този момент и разпределението на мачовете. Четвъртфиналите ще се изиграят сред 12 и 15 август, полуфиналите - на 18 и 19 август, а финалът - на 29 август.

Какво ще ни предложи най-странният сезон в историята на Шампионската лига? Не пропускайте жребя от 13:00 ч. директно по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР