В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу коронавируса.

...
В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Захариева: В най-скоро време ще има и четвърта ваксина срещу COVID-19

В най-скоро време ще има и четвърта ваксина против ковид. Очаква се приемането на позволение от Европейската организация по медикаментите. Това сподели в външният ни министър Екатерина Захариева.

" АстраЗенека " не извършва личната си стратегия за доставки на ваксини. Това написа здравният министър Костадин Ангелов в писмо, изпратено през вчерашния ден до централата на фармацевтичния колос в Швеция. bTV получи текста от свои източници. Eто какво още написа в писмото:

" Такова напрежение има в много европейски страни. Доставя се по-малко, в сравнение с е декларирано и поето като ангажимент от страна на компанията ", сподели Захариева.

Засега няма проблеми с откриването на секции за идните избори в чужбина , осведоми външният ни министър. Все още се чака позволение от няколко основни страни, където има огромна българска общественост. Тя изрази вяра до една-две седмици това да се случи.

Екатерина Захариева прикани да се съблюдават условията в съответните страни във връзка с ограниченията против ковид. По думите й това зависи и от съвестта на хората, които би трябвало да съблюдават отдалеченост.

" Организацията за изборите върви много безпрепятствено. В Германия, да вземем за пример, тази година секциите ще са доста повече спрямо предходните избори ", сподели още Захариева.

Българите, които пътуват в чужбина, с цел да работят по изборите, ще бъдат имунизирани, в случай че желаят, добави тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР